DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
GRAM ALTIN 2.301,21 % 1,04
ÇEYREK A. 3.762,48 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANDI

Son Güncelleme :

10 Kasım 2018 - 13:57

/ kez okundu.
KSÜ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 80. yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) düzenlenen törenlerle anıldı.

KSÜ’de ilk tören Avşar Yerleşkesi Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak tarafından çelenk konulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile buradaki program tamamlandı.

Saat 9.15’te ise ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ kapsamında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Alpaslan tarafından “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” konulu konferans verildi.

Konferans programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı, üniversite senato ve yönetim kurulu üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

“Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarını ve kazandırmayı hedeflediklerini çok iyi anlamak zorundayız.” diyen Dr. Öğretim Üyesi Alpaslan, Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı ve ötesine geçmeyi, milletimize temel hedef olarak gösterdiğini hatırlattı.

Atatürk’ün fikir ve devrimleriyle yalnız Türk Milletine değil bağımsızlık için mücadele eden bütün uluslara ilham verdiğini belirten Alpaslan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşünceleri ve yaptıklarıyla ulusun içinde yaşamaya devam etmektedir.” diye konuştu.

Türk Milletinin, Atatürk’ün önderliğinde yenilmiş bir imparatorluktan bağımsız bir Türk devleti kurduğunu ifade eden Alpaslan, “Atatürk’ün düşüncelerini ve devrimlerini daha ileriye taşımak bizlerin en önemli görevidir.” dedi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programı, konferans sunumunun tamamlanmasıyla son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.