DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Çocuk Üniversitesi 2. Dönem Mezunları Diplomalarını Törenle Aldı

Son Güncelleme :

10 Ocak 2020 - 12:05

/ kez okundu.
KSÜ Çocuk Üniversitesi 2. Dönem Mezunları Diplomalarını Törenle Aldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesi 2. dönem öğrencileri törenle mezun oldu.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem Gürler koordinatörlüğünde hazırlanan Çocuk Üniversitesi öğrencilerin sahne gösterisi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Çocuk Üniversitesi projesiyle üniversite eğitimi oranını yukarıya çekmeyi ve mezun olan çocuklarla hayat boyu süren bir ilişki tesis etmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Can, üniversitelerin bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra eğitim-öğretim alanında da topluma karşı önemli sorumlulukları olduğunun altını çizdi.

KSÜ olarak üniversitelerin altyapısını oluşturan Milli Eğitimle Türkiye’ye örnek olabilecek önemli ve işlevsel işbirliklerine imza attıklarını belirten Rektör Can, “Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuk yaşta üniversiteyle tanışan bireylerin üniversiteli olma oranları oldukça yüksek. KSÜ olarak Çocuk Üniversitesini tamamlayan mezunlarımızla kurduğumuz güçlü bağları hayat boyu sürdürmeyi amaçlıyoruz. Çocuk Üniversitesinin bir taraftan çocuklarda üniversite bilincini geliştirirken diğer taraftan da üniversitemizi daha nitelikli öğrencilerin tercih etmesine vesile olacağını düşünüyoruz. Burada kurulan güçlü bağlar çocuklarımızı ilgi duydukları alanlarda üniversiteye taşıyacaktır.” diye konuştu.

Çocuk Üniversitesi projesine destek veren Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ilçe müdürlüklerine destekleri şükranlarını sunan Rektör Can, gönüllülük ve özveriyle çalışan üniversitemiz akademik ve idari personeline ve eğitim sürecine katkıları için öğrenci ailelerine teşekkür etti.

Rektör Can konuşmasını Çocuk Üniversitesi 2. dönemini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencileri tebrik ederek ve eğitim yaşamlarında başarılar dileyerek tamamladı.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ise Yaratanın emaneti olan çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın hepimizin ortak görevi olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı.

“Milli, manevi ve insani değerleri çocuklarımıza en iyi şekilde aşılamalıyız.” diyen Dulkadiroğlu Kaymakamı Okatan, eğitimde arzu edilen aşamaya güzel bir örnek olan Çocuk Üniversitesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da konuşmasına Çocuk Üniversitesi projesiyle çocukları bilim yuvası üniversiteyle ve bilim insanlarıyla buluşturan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir ve projede görev alan herkese teşekkür ederek başladı.

Projenin çok kıymetli bir çalışma olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, “İsterseniz bütün çocuklarımızı Çocuk Üniversitesine dâhil edebilirsiniz.” dedi.

KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir de ilk günden bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, Çocuk Üniversitesine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Veda Yar Yıldırım, Çocuk Üniversitesi eğitim programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Çocuk Üniversitesinde öğrencilere: Arş. Gör. Ezgi Tekgül “Müzik Eğitimi ve Koro Çalışması”, Dr. Öğretim Üyesi Erkan Atalmış “Zeka Oyunları ve Lego”, Dr. Öğretim Üyesi Beyhan Yeter “Çiftlik Hayvanlarını Tanıyalım”, Öğretim Görevlisi Cengiz Ayhan Zıba “STEM Uygulamaları-Robotik Kodlama”, Uzm. Diş Hekimi Emine Tatar, Dr. Öğretim Üyesi Aslı Soğukpınar, Dr. Öğretim Üyesi Aliye Kamalak ve Nurdan Nalçacı “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi”, Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Akbana “Oyunlarla İngilizce Telaffuz ve Konuşma Öğretimi”, Prof. Dr. Ali Arda Işıkber “Böcek Faunası”, Doç. Dr. Ercüment Yıldırım “Eski Toplum Dilleri – Uygulamalı Tablet Yazımı”, arş. Gör. İbrahim Aşçı “Araba Projesi”, Dr. Öğretim Üyesi Ali Rahmi Kaya “Bitki Florası”, Öğretim Görevlisi Özlem Gürler “Ritim Eğitimi ve Fiziksel Aktiviteler”, Dr. Öğretim Üyesi Oktay Dumankaya “ Dalgıçlık Eğitimi”, Öğretim Görevlisi Arif Yücel “Hat-Estetik-İslam Estetiği”, Dr. Öğretim Üyesi Selcen Kök “Düşünceden Eyleme Siyaset”, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Dağlı “Ekonomi/ Sanat Atölyesi”, Doç. Dr. Evrim Ural “Temel Fen Laboratuvarı Uygulamaları”, Sultan Apaydın “Çevre Eğitimi” ve Öğretim Görevlisi Dr. Rabia Demir “Resim Sergisi” konularında eğitimler verdi.

Bilgilendirmelerin ardından Doç. Dr. Erkan Atalmış tarafından hazırlanan Çocuk Üniversitesi eğitimlerinden fotoğraf karelerinin yer aldığı sunum gerçekleştirildi. Daha sonra ise Çocuk Üniversitesi ilk dönem mezunu Miraç Güneş’in video mesajı katılımcılarla paylaşıldı.

Programın devamında ise Çocuk Üniversitesi 2. dönem mezunları adına Beyza Akgöz konuşma gerçekleştirdi. Beyza Akgöz’ün konuşmasının ardından Çocuk Üniversitesi öğrencileri tarafından mini bir konser gerçekleştirildi.

Çocuk şarkılarının seslendirildiği konserin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve projede görev alan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören Çocuk Üniversitesi 2 Dönem öğrencilerin kep atması ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.