DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ BU YILDA GÖZDE

Son Güncelleme :

25 Ağustos 2016 - 7:35

/ kez okundu.
KSÜ BU YILDA GÖZDE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

‘Değişimin ve Geleceğin Adresi’ sloganıyla uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda önemli çalışmalar yürüten Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne (KSÜ) yabancı uyruklu öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Bu yıl 755 kişilik kontenjan için 66 ülkeden 3 bin 900 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemize başvuruda bulundu. Yurtdışında yaptığımız tanıtım çalışmaları ve yabancı dilde hazırlanan tanıtım materyalleri ile dünyanın dört bir yanından öğrenci çekiyoruz.” dedi.

Yabancı uyruklu öğrenci başvuruları çerçevesinde, her yıl ülke ve öğrenci sayısı bakımından önemli oranda artış gösteren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, yabancı öğrenciler tarafından tercih edilen üniversiteler arasında yerini alıyor.

KSÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından koordine edilen yabancı öğrenci kayıtları için 755 kontenjana 66 ülkeden 3 bin 900 öğrenci başvuru yaptı. 22-26 Ağustos tarihlerinde yabancı öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı Uluslararası Öğrenci Ofisi’ni ziyaret eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversitemizin nitelikli eğitim anlayışıyla Türkiye’de ve dünyada tercih edilen bir üniversite olmayı başardığını belirtti.

Üniversitemize kayıtlarını yaptırmak için farklı ülkelerden gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Deveci, yabancı öğrenciler arasındaki etkileşimin ülkeler arasında köprü oluşturduğunu ifade ederek, “32 ülkeden 700 yabancı öğrencinin eğitim gördüğü Üniversitemizde, bu yıl da dünyanın dört bir yanından yapılan başvurular ile ülke ve öğrenci sayısı daha da artacaktır. Üniversitemizi tercih ettikleri için öğrencilerimize ve kayıt esnasında Uluslararası Öğrenci Ofisi’nde görevli personellerimize, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Dünyanın dört bir yanından öğrenci çektiklerini belirten Deveci, öğrenci uyruklarının bazılarını ise Almanya, Hollanda, Azerbaycan, Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Suriye, Malabi, Mali, Eritre, Cibuti, Mozambik, Somali, Fas, Pakistan, Afganistan, Irak, Filistin, Yemen, Fildişi, Ürdün olarak sıraladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.