DOLAR 32,4889 % 0.12
EURO 34,7800 % 0.13
GRAM ALTIN 2.492,52 % 1,23
ÇEYREK A. 4.075,27 % 1,23
BITCOIN 2.036.562 -0.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Son Güncelleme :

08 Şubat 2017 - 15:38

/ kez okundu.
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne tüm şehir protokolü, öğrenciler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş Valiliği önünde başlayan kortej yürüyüşü Atatürk Meydanı’na kadar devam etti.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen programda ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir Mehteran Konseri sundu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda daha sonra bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslar arası Kahramanmaraş Kurtuluş Günü Halk Oyunları programı gereği 6 ülke ve 6 şehirden gelen halk oyunları ekipleri sırasıyla gösterilerini sundular.

Programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Jandarma Alay Komutanı Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İlçe Belediye Başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilciler, gaziler, yabancı ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri, mahalle çeteleri ve vatandaşlar katıldığı 1. Uluslararası Kahramanmaraş Kurtuluş Günü Halk Oyunları programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ülkelerinin Halk Oyunları ekipleri kendi ülkelerinin halk oyunlarını sergilediler.

Gösterilerin ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilimizin düşman işgalinden kurtuluşlun 97. Yıldönümü kutlama etkinliklerinin dolu dolu devam ettiğine dikkat çekerek, vatandaşların etkinliklere ilgi göstererek sahiplenmesinin kendilerini mutlu ettiği söyledi.

Başkan Erkoç: “97. Yıl önce ecdadımız birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek şehrimizi işgalci güçlerden kurtarmış ve güzel ülkemizin kurtuluşuna da vesile olmuştu. Bizler de ecdadımızın bu başarılarını gelecek kuşaklara aktarmak adına çeşitli etkinlikler düzenleyerek onları şükran, rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Halkımızın etkinliklere ilgi göstermesi ve sahiplenmesi de bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Tüm halkımızı 12 Şubat akşamına kadar devam edecek Kurtuluş Bayramı etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.