DOLAR 32,5426 % -0.04
EURO 35,0392 % 0.44
GRAM ALTIN 2.436,60 % 0,55
ÇEYREK A. 3.983,84 % 0,55
BITCOIN 63.504,71 -4.431
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 30°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KMTSO’da Seçim Heyecanı

Son Güncelleme :

14 Nisan 2018 - 12:38

/ kez okundu.
KMTSO’da Seçim Heyecanı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meslek komitesi ve Meclis Üyelerini seçmek için sabah saat 8:00 den itibaren oylarını kullanmaya başladılar.

KMTSO’nun kendi binasında sabah saat 8:00 den itibaren üyeler oylarını kullanmaya başladılar. Akşam saat 17:00 de bitecek olan oy kullanma işlemine büyük bir katılımın olduğu gözlendi.

30 sandıkta oy kullanımı sürerken KMTSO bünyesinde 29 meslek komitesinde 163 meslek komitesi üyesi seçilecek. Şu saate kadar KMTSO seçimlerinde 29 meslek komitesinde tek liste olduğu belirtildi.

İş dünyasının en güçlü temsilcisi olan ve 1926 yılında kurulan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasını seçim heyecanı sardı. Bugün sabah 08:00’da başlayan oy verme işlemi 17:00’a kadar sürecek. 7 bin üye ilk önce 29 meslek komitesini seçecek. Komite seçimi sonrası, meclis üyeleri belirlenecek. Meclis üyeleri ise başkan dahil 11 kişilik yönetim kurulu üyesini seçecek. Oy verme işlemi bittikten sonra Nisan ayının ilk Cuma ve Salı günü Meclis üyelerine Yönetim Kurulu üyeleri tanıtılacak. Oy kullanan AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, İş Adamı Şahin Balcıoğlu ve Meclis Başkanı Hanifi Öksüz gazetecilere açıklamada bulundular.

BERABERLİK ÖNEMLİ

AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, beraberliğin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasını seçimleri var. 29’uncu komitede oyumuzu kullandık. Kahramanmaraş kazanıyor. Bu her zaman böyle oldu her zaman da böyle olacak. Şehrimizin önde gelen iş adamları ve iş dünyası değerli temsilcileri her meslek komitesinden esnaflarımız bugün burada. Kahramanmaraş’ın birlik ve berberliği her alanda olduğu gibi ticaret alanında böyle. Beraberce bir seçim atmosferi var. Ortam iyi, değerli başkanlarımız burada. Bir emek veriliyor. Memleket için bir emek veriliyor. Önceki gün Çevre ve Şehircilik çalıştayı yapıldı. Bugün Ticaret ve Sanayi Odası seçimi var. Önümüzdeki hafta kültür ve turizm çalıştayı var. Herkes Kahramanmaraş için bir şey yapmanın telaşında. Odamız bugüne geldiği gibi bundan sonra da yeni bir Yönetim, belki değişiklikler olabilir meclis üyelerinde, amaç aynı. Kahramanmaraş’ı iyi taşıyabilmek. Kahramanmaraş’ın Türkiye’de öncülüğü bazı sektörlerde devam ediyor. Türkiye’de de gerek tekstil olsun, gerek kuyumculuk ve inşaata da belli bir yerde. Kahramanmaraş Türkiye’de de öncü ve marka şehir olacak. Amacımız bu. Ortamı sağlayan herkeslere teşekkür ederim. Birlikten kuvvet doğar, el ele şehrimizi ve odamızı daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum. Mutabakat güzel bir şey inşallah daha iyi olur. Her iki başkanımızda şehrimizin belirli insanları. Meclis üyelerimizde öyle. Birlikten kuvvet doğar”

GÜZEL BİR NETİCE OLDU

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) Başkanı Serdar Zabun’da beraberliğe vurgu yaparak: “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi 29’uncu grupta olan oy hakkımızı kullandık. Kahramanmaraş için tekrar hayırlı olsun. Güzel bir netice ile birlikte temsil noktasında arkadaşlarımızın hakkı da yeri bulunacaktır. Kent için herkes gibi bizde el ele çalışıyoruz. Önceki seçimlerdeki katılımlara bakacak olursak, bu seçimdeki katlımı yoğun olarak görüyorum. İnşallah sonuçlarını akşam 5 gibi alacağız. Benim de kanattım yüksek olacağı yönünde. Daha önce yüzde 20’ler civarında olmuştu” dedi.

BİRLİK VEBERABERLİK ÇOK ÖNEMLİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanifi Öksüz: “Ticaret ve Sanayi Odası iş dünyasını temsil eden en büyük kurum. Bende bu kurumun meclis başkanlığını şu anda yürütmekteyim. Yeniden meclis üyelerimizi bu seçimle tespit edeceğiz. Burada çok önemli birlik ve beraberlik var. Tam demokratik bir ortamda burada üyelerimiz seçim yapmaktadır. Farklı listelerde olabiliyor. Biz zaten başkan adayı iki arkadaşımızla da, birlikte burada el ele verdiler. Özellikle ben meclis başkanı olarak, mecliste gerçekten her sektörün en önde gelen duayenlerinin, en saygın, mesleği en iyi bilen arkadaşların yer alması için büyük gayret gösterdim. Birlik ve beraberlik içinde liste hazırlandı. Akşam yeni meclisimizin üyeleri belli olacak. Bundan sonra da meclisi toplanıp kendi aralarında da meclis başkanını yönetim kurulunu seçecekler. Basın olarak gösterile ilgiye ve alakadan ötürü herkese teşekkür ederim” dedi.

AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİR ŞEY YAPMAK

“Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odamızın seçimlerinin hem odamızı için hem Kahramanmaraş için hayırlara vesile olmasını dilerim” diyen Balcıoğlu şöyle konuştu: “İnşallah iyi olacak. Bazı dengeleri de gözeterek bir liste hazırlamaya çalıştık. Özellikle vurgulamak isterim ki, bir gruptan 3 kişi meclise giriyorsa üçüncü kişinin beceriksiz olduğu anlamına gelmiyor. Biz meslek komite üyelerimizin hepsini mecliste görmek istiyoruz. Özellikle listeleri yazarken arkadaşlarımızın çok ciddi şekilde empoze etmeye ve anlatmaya çalıştık. Biz Kahramanmaraş için varız, kendimiz için olsaydık başkanlık yarışı olurdu. Başkanlık yarışını ben bıraktım. Başkan adayı olmak için çıktım ama başkan olmak için değil oda da bir şeyleri iyi yapmak, daha hızlı koşmak, Kahramanmaraş adına daha güzel şeyler vermek adına çıkmıştık. Sonunda birlikte beraberce bir şeyler yapılabileceğini, birlikte olmazsak bölüneceğimizi, parça parça olacağımızı konuştuk. Bazen olur dendi, bazen olmaz dedik, ama bu süreçten sonra, böyle karar aldık. Bana inanan arkadaşlarım bilir; başkanlık hevesim olmamıştı. Kürsüde 17 yıl meclis başkanlığı yaptım ama ondan sonra Şahin Balcı olmak bana çok keyif vermiştir. Sağ olsun arkadaşlarımız gerekin ilgi ve hassasiyeti gösteriyorlar. Toparlamak istiyoruz hepimizin arzusu bu. Yapmak istediğimiz şey Kahramanmaraş için en iyisini yapmak. Tabi bundan hepimiz yararlanacağız. Yapılan herşey herkesin menfaatine. Daha huzurlu, daha mutlu, daha bol kazançlı ticaret mümkün. Kafamızdaki projelerin bir kısmını zaten basın toplantısında anlatmıştım. Anlattığımız projelerin fazlası dosyamızda ve kafamızda var. Dediğim gibi bunu birlikte yapmaya karar verdik. Doğrusunun bu olduğunu düşünüyoruz. Hep söylediğim şeyi her zaman söylüyorum. 17 yıl meclis kürsüsünden hep şu sözü söyledim; ‘biz birlikte olduğumuz her zaman ama her zaman her konuda başarılı oluruz.’ benim hatırladığım başarısız olduğum bir konu yok. Ama ne zaman ayrıldık ne zaman birbirimizden koptuysak o zaman maalesef biz hep yarım kaldık hep geri kaldık”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5137

SATIŞ

32,5426

FARK

% -0.04
Dolar EURO

ALIŞ

34,9270

SATIŞ

35,0392

FARK

% 0.44
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,7135

SATIŞ

40,8793

FARK

% 0.57
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,5963

SATIŞ

35,6397

FARK

% 0.18
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7574

SATIŞ

23,7800

FARK

% 0.11
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.898,15

SATIŞ

3.983,84

FARK

% 0,55
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.436,34

SATIŞ

2.436,60

FARK

% 0,55
Dolar BITCOIN

FİYAT

63.504,71

DEĞİŞİM

-4.431

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER