DOLAR 32,5018 % 0.26
EURO 34,5880 % 0.25
GRAM ALTIN 2.474,05 % -0,37
ÇEYREK A. 4.045,06 % -0,37
BITCOIN 2.071.834 -5.418
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KİVİLERİMİZDE HASAT YAKLAŞIYOR

Son Güncelleme :

04 Ekim 2016 - 8:17

/ kez okundu.
KİVİLERİMİZDE HASAT YAKLAŞIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Üç yıl önce Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üç farklı bölgede başlatılan kivi yetiştiriciliği deneme parsellerindeki kivilerin hasadı yaklaşıyor.

 

Deneme amaçlı Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından getirilen kivi fidanları Merkez Suluyayla mahallesinde 4 dekar, Merkez Fatih mahallesinde 2,5 dekar ve Andırın Efirağızlı mahallesinde 3 dekar alanlara kivi fidanı dikimleri gerçekleştirilerek, hava oransal neminin yüksek, sulama imkânın da yeterli olduğu yerlerde alternatif meyve kivi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için üç yıl önce çalışmalar başlatıldı.

 

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ”Kahramanmaraş birçok ürünün başarı ile yetiştirilebileceği ender bir bölge ve ayrıca ticari kivi yetiştiriciliğini öncelik olarak bu üç bölgede yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Üç sene önce kurduğumuz bu bahçelerde yakında hasat dönemi başlayacak. Çiftçilerimiz kivi yetiştiriciliğinden şu ana kadar memnun kaldıklarını söylüyorlar. Kivi deneme bahçelerini gezdiğimizde verimin ve kalitenin yüksek olduğunu görüyoruz. İlerleyen zamanlarda kivi yetiştiriciliğine uygun olan bölgelerimizde fidan dikimlerimiz devam edecektir, bu konuda uzman arkadaşlarımız ile çiftçilerimize her türlü teknik desteği vereceğiz.   ”

 

Fatih Kasabası örnek çiftçilerinden  Halil CİNGÖZ Fatih Mahallesinde ilk kez ticari anlamda kivi yetiştiriciliği yaptığını, kivilerin veriminden oldukça memnun olduğunu, önümüzdeki yıllarda daha da artış göstereceğini söyleyerek, ilk kez kivi yetiştiriciliği yaptığı için de heyecanlı olduğunu dile getirdi.

 

Son yıllarda ilgi gören Kivi meyvesinin birçok yararı olduğu biliniyor bunlardan bazıları ise bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi, grip, nezle, tansiyon ve kansızlık gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği söylenmektedir.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.