DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KIRSAL BÖLGELER “BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ” İLE DONATILIYOR

Son Güncelleme :

09 Şubat 2016 - 9:23

/ kez okundu.
KIRSAL BÖLGELER “BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ” İLE DONATILIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin, kırsal bölgelerin sosyal yaşamına zenginlik katmak amacıyla hayata geçirdiği Bilgi ve Kültür Evleri Projesinin ilki, Hacı Mustafa Mahallesi’nde hizmete sunuldu.
  • Yöre sakinlerinin düğün, nişan, taziye gibi temel ihtiyaçları için hizmet verecek olan bu evler, aynı zamanda çocukların bilgi, teknoloji ve kültürel aktivitelerle de buluştukları birer merkez haline gelecek.

1

Onikişubat Belediyesi, “ilkleri” vatandaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in, kent merkezi ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri arasındaki hizmet aralığını kapatmak amacıyla büyük önem verdiği projesi olan “Bilgi ve Kültür Evleri”nin ilki Hacı Mustafa Mahallesi’nde hizmete sunuldu. İlk etapta köyden mahalleye dönüşen 37 yerleşim yerinde yapılan Bilgi ve Kültür Evleri, yöre sakinlerinin düğün, nişan, taziye gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra, çocukların da bilgi, teknoloji ve kültürel aktivitelerle de buluştukları birer merkez haline gelecek.

8

Hacı Mustafa Mahallesi’ndeki açılışta konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geride kalan 2 yılda kurumsal alt yapısını tamamlayan Onikişubat Belediyesi’nin, farkındalık oluşturan bir çok projesiyle vatandaşlarına hizmet götürmeye devam ettiğini söyledi. Öncelikli olarak kırsal kesimlerin ulaşım problemlerini ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, şimdi de sosyal yaşama zenginlik katacak, aynı zamanda çocukların gelişimine de büyük katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

13

Tek gayelerinin“daha yaşanılabilir bir Onikişubat” olduğunu belirten Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar çok güzel hizmetler yaptık. Artık çocuklarımız buralarda çamura basmıyor. ‘Kitaplar devletimizden, çantalar kırtasiyelerbelediyemizden’ dedik, binlerce içi kırtasiye dolu çantaları öğrencilerimize ulaştırdık. 81 tane köyden mahalleye dönen yer vardı, hepsinin okul bahçesine oyun takımları koyduk. Buradakiler gibi hiç biri eksiksiz. Bütün okulların içinin tamamını yaptık. 96 tane okulumuzun tamiratını yapmışız. 115 tane camimizin tamiratını yapmışız. Bunlara da 1 milyon 608 bin TL para harcamışız. Milli eğitim veya diyanet değil bunları bizim belediyemiz yapmış.”

“AK PARTİLİ BELEDİYELER DAHA İYİ ORTAMLARDA YAŞAMANIZ İÇİN TÜM GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR”

“Hep söyledik, ‘biz bu işin en iyisini yaparız’ dedik” diyen Başkan Mahçiçek, AK Partili belediyelerin vatandaşların daha iyi ortamlarda yaşaması için gayret gösterdiğini söyledi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tek gayemiz sizlere hizmet edip, dualarınızı almak. Gerçekten başka bir amacımız yok. Beklentimiz de yok. Bütün amacımız sizlere hizmet götürmek, çocuklarımız ve sizlerin daha iyi şartlarda yaşamasını temin etmek. Hep dedik ki çocuklarımızı okutacağız. Kız oğlan ayrımı yapmayacağız ve bu çocukların bu ülkeye hizmet etmesini, gelecek dönemlerde bu ülkenin yöneticilerinin onlar olmasını sağlayacağız. Belediyeler olarak her zaman yanınızdayız. Şimdi 7 tane eskiden belde olan yerlerimizde 7 tane İmam Hatip Okulu yapıyoruz. Yanlarında yurtlarıyla beraber. Çocuklarımızı orada okutacağız ve hem bu ülkeye hem de sizlere hizmet edecekler inşallah. Bu mekanları sizler için yaptık. Bundan böyle çocuklarımız burada güzel güzel ders çalışabilecek, yaşlılarımız dinlenebilecek, düğün ihtiyacı olduğunda buralarda düğün yapabileceksiniz. İhtiyaç halinde nişanlarınızı yapabileceksiniz. Allah gerek etmesin lazım olduğundan taziye evi olarak da kullanabileceğiz. Dediğim gibi 37 tanesini yaptık. Kalan yerlerimize de devam edeceğiz. Biz, sizlerin mutluluğu için, daha yaşanılabilir bir Onikişubat oluşturmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

“VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GELDİĞİNİ GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise verilen sözlerin yerine geldiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Bürokrasiden gelen birisi olarak hayata geçirilen hizmetin öneminin farkında olduğunu ifade eden Çitil, şöyle konuştu:

“Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burası bir bilgi ve kültür evi olarak kullanılacak. Ben de bürokraside yer alan bir kardeşiniz olduğum için bu tür yerler bazen halk sağlığı adına da kullandığımız yerler. O yönüyle de teşekkür ediyorum. Bilgi önemli, kültür önemli. Çağımız bilgi çağı. Bilgiyi de iyi kullanmak gerekiyor. Kültür yine nesilden nesle aktarılan, bizlerle aktarılan ve bu tür mekanlarla aktarılan bir kavram. Seçimden önce başkanlarımızla sahadaydık ve verdikleri sözleri gördük. Bu sözlerin bir bir gerçekleşiyor olduğunu görmek bizleri sevindiriyor.”

Milletvekili Çitil, sözlerinin sonunda 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Törenlerinin onur konuğunun Başbakan Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi. Birlik ve beraberliklerin sahneleneceği Kurtuluş Bayramı törenlerinde 500 ambulansın Türkiye’ye dağıtımının yapılacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra Milletvekili Çitil ve Başkan Mahçiçek ile AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal ve Havva Ece Saygaz ile belediye meclis üyeleri Bilgi ve Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar açılışın ardından, kültür evinde vatandaşların beğenisine sunulan “Zamana Direnen Eller” ve “Tarihi Maraş Konakları” Fotoğraf Sergisini gezerek, vatandaşlarla sohbet ettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.