DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.118.846 2.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kimse Yok mu Derneği Ramazan Seferberliği Başlattı

Son Güncelleme :

13 Haziran 2015 - 14:11

/ kez okundu.
Kimse Yok mu Derneği Ramazan Seferberliği Başlattı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtımına başladı. Yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren dernek çalışanları, yaklaşık 21 bin 500 aileye yardım elini uzatmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş’ta, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Kimse Yok Mu Derneği, her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Genel Merkez, şube ve hayırseverlerin katkılarıyla toplanan her biri 15’er kiloluk gıda kolileri, gönüllüler tarafından dernek binasında dağıtımına başlandı. Koliler pirinç, yağ, bulgur, nohut, un, makarna, şeker, mercimek, salça ve çay gibi temel gıda maddelerinden oluşuyor.

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Timurbanga, derneğin tüm Türkiye’de Ramazan ayı süresince 150 bin aileye kumanya, 2 milyon kişiye ise sıcak yemek yardımında bulunacağını söyledi.

Geçen yıl yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Timurbanga: “Biliyorsunuz 2014 Ramazan ayında Türkiye’de 131 bin 308 kişiye gıda kolisi 406 bin kişiye iftar yemeği, 35 bin bayramlık hediyesini ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. Yurt dışında ise 39 bin 349 Ramazan kolisi ve 454 bin 692 kişiye de iftar yemeği ulaştırdık. Kahramanmaraş şubesi olarak geçen sene derneğimize kayıtlı 32 bin kişiye iftar yemeği bin 500 aileye gıda kolisi, 390 kişiye de bayramlık hediye yardımı yapıldı. Bu Ramazan da yardımlarımızı devam ettireceğiz. Bu senede derneğimize kayıtlı 21 bin 500 kişiye gıda kolisi dağıtımı yapılacak. Koliler pirinç, yağ, bulgur, nohut, un, makarna, şeker, mercimek, salça ve çay gibi 15 kilogramlık temel gıda maddelerinden oluşuyor.” diye konuştu.

“SOFRANIZDA BİR YETİME YER AÇIN”

Derneğin yurt dışı faaliyetler kapsamında başta Afrika olmak üzere 62 binden fazla yetime sahip çıktığını aktaran Timurbanga şöyle konuştu: “Bu Ramazan siz de sofranızda bir yetime iftar yeri açın” diyen Kimse Yok Mu gönüllüleri başta Afrika olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında bulunan 52 ülkede 62 binden fazla yetime sahip çıkıyor. Şuana kadar 30’un üzerinde yetimhane açan Kimse Yok Mu yetim ve yardıma muhtaç çocukları koruma koordinatörlü, Ramazan ayının yaklaştığı günlerde 10 binlerce gönüllüleriyle yetim ve kimsesizlere sofralarında yer açmanın heyecanını yaşıyor.”

Dernekten yardım aldığını kaydeden Pergam Sürer isimli bir kadın ise Kimse Yok Mu derneğinden çok memnun olduğunu ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.