DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KGF YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KMTSO’DA

Son Güncelleme :

23 Temmuz 2015 - 15:46

/ kez okundu.
KGF YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KMTSO’DA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 23 Temmuz (Perşembe) günü yapılacak.

 

İşlerini büyütmek isteyen KOBİ’ler’in yanı sıra yeni iş kuran girişimcilere de kefalet desteği sağlayarak bu işletmelerin finansmana erişmelerine destek olanKredi Garanti Fonununyönetim kurulu toplantısı Kahramanmaraş TSO ev sahipliğinde yapılacak.Aynı zamanda Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmekte olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük,Kredi Garanti Kurumlarına sağlanacak Hazine desteğinin üst sınırını 2 Milyar TL.’ye yükselten Bakanlar Kurulu Kararının, kiçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişimi sürecinde  KGF’den beklentilerin arttığını göstermesi bakımından da çok önemli olduğunu ifade ederek, KGF olarak hem ortaklar tarafından konulan sermayeyi, hem de Hazine tarafından sağlanan kaynağı en etkin biçimde değerlendirerek KGF’nin KOBİ’lere sağladığı kefalet desteğini en üst seviyede devam ettirmenin çabası içinde olduklarını söyledi. Bu çerçevede, 2015 yılının ikinci yarısı ile 2016 yılı faaliyetlerine ilişkin planlama çalışmalarının da toplantı gündemi içinde yer aldığını belirtti.

İHRACATIN ARTMASI YENİ YATIRIMLARI TETİKLİYOR

KMTSO Başkanı Karaküçük, ihracat rakamlarında gerçekleşen artışın firmalara yeni umut olduğunu, meydana gelen bu artış neticesinde de  KOBİ’lerin hem işletme ihtiyaçlarının karşılanmasına hem de yeni yatırımlara yönelik kredi ihtiyaçları için  KGF’yeyaptıkları kefalet başvurularında artış olduğunu belirten Karaküçük “2014 yılı içinde Türkiye’de KGF’ye 5 bin 662 KOBİ’nin kefalet başvurusu  gerçekleşti ve bu başvurular içinden 4bin 233 KOBİ’ye kefalet verilerek 1.9 Milyar TL. tutarında krediye erişim imkanı sağlandı” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TAN 37 FİRMA BAŞVURU YAPTI

2014 yılı içinde Kahramanmaraş’tan 85 KOBİ’nin KGF’yekefalet başvurusunda bulunduğunu belirten Başkan Karaküçük şöyle konuştu: “Söz konusu 85 firmanın talep ettiği kefalet hacmi 22.5 Milyon TL. olarak gerçekleşmiş, 71 adet KOBİ’nin kefalet talebi onaylanarak toplam 14.5 Milyon TL. kefalet verilmiştir. 2015 yılında kefalet başvurusunda bulunan KOBİ adedi ise 35 olup, bu firmalara verilen toplam kefalet tutarı 13.1 Milyon TL ’dır.”

KOBİ’LERİMİZİN KGF’DEN DAHA FAZLA YARARLANMALARI GEREKİYOR

“Bu rakamlar da göstermektedir ki, İlimizde faaliyet gösteren KOBİ’lerimiz KGF’nin sağladığı kefalet imkanlarından yeterince yararlanmamaktadırlar” diye konuşan Başkan Karaküçük, Kahramanmaraş’ın Türk bankacılığı kredi hacminden aldığı pay  9.9 Milyar TL. iken ve pek çok işletmemiz teminat yetersizliği nedeniyle krediye erişmekte zorluk yaşarken,  KOBİ’lerimizin KGF kefalet desteğinden daha fazla faydalanabilmeleri için KGF Kahramanmaraş Şubesini bilmelerinde ve ayrıca bankalarımızın KGF şubesi ile daha yoğun bilgi ve istihbarat paylaşımı içinde olmalarında büyük fayda bulunduğunu belirtti.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.