DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kebap salonunda duman yerine buhar çıkıyor

Son Güncelleme :

06 Nisan 2015 - 8:37

/ kez okundu.
Kebap salonunda duman yerine buhar çıkıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraşlı Esnaf Dumanı Yok Etti

  • Kebap salonunda duman yerine buhar çıkıyor

Kahramanmaraş’ta kebap salonu işleten esnafın yapmış olduğu sistem görenlerin beğenisini kazanıyor.

 

Kahramanmaraş’ta Bir İlk

Abdulhamithan camii altında kebap salonu işleten İsa Sönmez, yapmış olduğu çalışma sonucu iş yeri bacasından duman yerine buhar çıkıyor. 2 ay önce bacadan çıkan dumanı yok etmek için Bursalı firmadan destek isteyen Sönmez, sistem kurulduktan sonra bacadan duman yerine buhar çıktığını görünce kendileri de inanamamış.

 

İş Yerinde Statik Ocak Başı Farkı

 

Cihazın çalışması hakkında bilgiler veren Sönmez; “ Hücreli fandan duman sulu sistemin içerisine giriyor, onun içinde yaklaşık 220 ila 250 tane perdeleme sistemi ile su yağı yıkıyor.  Yani arıtılmış bir duman haline dönüşüyor.  Duman sonrasında elektrostatik filtreye gidiyor.  Elektrostatik dalgalar 220’yi yirmi dört bin volta çıkartıyor. Dalgaların içerisine girdiği zamanda duman hücrelerini yıkıyor. Ve duman yerine bacadan buhar çıkıyor. Maraş’ta da ilk biz yaptık.  Şuan için başka bir statik ocak başı yok.  Apartmanların şuan ki talebi bu sistemin uygulanmasıdır. Apartman altındaki dükkânların dumanlarından vatandaşlar çok rahatsız oluyor. Esnaflar bu sistemi yaptırmak zorundalar. Bilindiği gibi apartmanda oy çoğunluğu değil toplu çoğunluğa ulaşmak yani tüm dairelerin bu işe evet demesi lazım. Yani bu tür işletmeler yapılıyorsa örneğin kokoreçtir, paçacıydı, dönerciydi, kebabıydı bu tür işletmelerin kurulmasında tüm dairelerin apartmanda oturan tüm daire sakinlerinin hepsinin onayı lazım.” Dedi.

 

40 Bin’e Dumanı Yok Ettiler

 

İşletmenin diğer ortağı Hakan Ersoy ise, sistemin maliyetinin yaklaşık 40 bin’e mahal olduğunu belirterek; “  Bu işlerde maliyetler kullanılacak sisteme göre değişiyor.  Bir döner ocağının çıkarttığı dumanla 3 metrelik mangalın 2 metrelik mangalın ya da 1,5 metrelik mangalın dumanı birbirinden farklıdır.  Burada olay tamamen metre küp olayına girer.  Ama ortalama diyebiliriz ki eğer bir işletme dumandan gerçekten arınmak istiyorsa ortalama kırk bin lira civarında bir bedel ödemek zorunda. Bu işletmeye yapılan yatırım bir defalık değil ömürlük bir yatırımdır. Bu makine sadece burada kalmıyor. Eğer işletmeyi bırakmak istediğiniz zaman dahi söküp götürebiliyorsunuz. Bu cihazlar sizin işinizi gördüğü gibi eğer çocuklarınızda bu işlerde çalışmayı düşünüyorsa çocuklarınıza kalabilecek bir miras. Bu şekilde tamamen %100 dumansız bir hava sahası oluşturmak mümkündür.  Bir makinenin ortalama size çalıştığı zaman günlük 8 lira 10 lira gibi bir maliyeti var. Biz burayı ilk açtığımızda siz bu işi beceremezsiniz bu iş olmaz burada size izin vermezler bu işte bir sonuç alamazsınız gibi bir sürü çevrelerden olumsuz tepkiler aldık. Ama bu sistem sonunda herkesin bize tepkisi değişti.” Diye kaydetti.

(Özel Haber)

9 1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.