DOLAR 32,5700 % 0.24
EURO 34,9811 % -0.02
GRAM ALTIN 2.449,73 % 0,55
ÇEYREK A. 4.005,31 % 0,55
BITCOIN 64.506,25 0.414
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kazada Yaralanıp Beyin Ölümü Gerçekleşen Çocuk, 3 Kişiye Hayat Verecek

Son Güncelleme :

20 Ocak 2016 - 12:35

/ kez okundu.
Kazada Yaralanıp Beyin Ölümü Gerçekleşen Çocuk, 3 Kişiye Hayat Verecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, trafik kazasında yaralanıp hastanede 5 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 8 yaşındaki Aslan Gülbay’ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde operasyonla alınan Aslan’ın karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledilecek.

Hatice ve Cuma Gülbay’ın iki çocuğundan küçüğü olan ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Aslan Gülbay, 15 Ocak’ta Göksun’dan kent merkezine gelirken geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınan küçük Aslan, yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybederek dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale’nin girişimleriyle aile, küçük Aslan’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Aslan’ın karaciğeri ve böbrekleri uzman ekipler tarafından yaklaşık 3 saat süren operasyonla alındı. Gülbay’ın karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi’ne, bir böbreği ise Adana Başkent Üniversitesi’ne gönderildi. Aslan’ın diğer böbreğinin de Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek hastaya nakledileceği bildirildi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, organ bağışının önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Hastamız trafik kazası nedeniyle hastanemize getirildi. Dün itibariyle beyin ölümü gerçekleşti. Biz aileyle görüştük ve organlarını bağışlamayı kabul etti. Aslan’ın organlarının başka insanlarda yaşamasının kendileri için bir teselli olacağını ifade ettiler. Biz çocuğumuza Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bir kaç çocuğun ayağa kalkmasına vesile oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

Aslan’ın amcası İlyas Gülbay ise vatandaşlardan organ bağışına duyarlı olmalarını isteyerek “Çocuğun hayatı gitti yapacak bir şey yok ama insanların hayatını kurtarabilirsek ne mutlu bize. Allah sabır versin. İnsanların organ bağışına duyarlı olmalarını istiyorum. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.