DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kaynak: Tankımızı Alman Marka Tanksavar Tahrip Etti

Son Güncelleme :

14 Ekim 2016 - 18:05

/ kez okundu.
Kaynak: Tankımızı Alman Marka Tanksavar Tahrip Etti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İLKOKULU’NU AÇTIBaşbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki akademik yıl açılışının ardından Ulu Camii’de cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlara aşure dağıttı.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İLKOKULU’NU AÇTI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki akademik yıl açılışının ardından Ulu Camii’de cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlara aşure dağıttı. Saçaklızade Vakfı’ndaki aşure programına da katılan Kaynak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Oruç Reis Mahallesi’nde yaptırdığı Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu’nun açılışını yaptı. Öğrencilerin çiçeklerle karşıladığı Kaynak, Ömer Halisdemir başta olmak üzere 15 Temmuz’da şehit olanların unutulmadığını ve yapılan eserlere isimlerini vererek yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Veysi Kaynak, şöyle konuştu:

“Ömer Halisdemir, bizim tarihimizdeki kahramanlardan biridir. Gün gelirki bir kurşun, bir milletin kaderine tesir eder. Gün gelirki bir kahraman, bir milletin geleceğini kurtarır. İşte o günlerden bir gün 15 Temmuz. O gün, Ömer Halisdemir’in yaptığı, 100 sene önce Çanakkale’de ecdadımızın yaptığından hiçbir farkı olmayan kahramanlıktır. Çocuklarımıza Çanakkale anlatılırken hep ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Conk Bayırı’ndaki bir emri anlatılır. Mevziler arası birkaç metre, mevziden başını çıkaran birazdan şehit olacak. Bilenler Kur’an okuyor, bilmeyenler dua ediyor. Biliyorlar ki; önündeki asker mevziden çıkınca şehit olacak, arkasından kendisi ‘Allah Allah’ diye fırlıyor. Ne diyor o komutan askerlerine? ‘Ben size burada savaşmayı emretmiyorum, ben size burada ölmeyi emrediyorum.’ Aynen Ömer Halisdemir’in komutanının söylediği gibi. Özel Kuvvetler Komutanımız kendisiyle uzun yıllar çalışan Ömer Halisdemir astsubayına o gece diyor ki; ‘Bir hain, asker kıyafeti giymiş bir terörist zihniyet, milletin tepesine bomba yağdırıyor. Bu hainlerden biri de senin komutanın. Ben sana ölmeni emrediyorum, hakkını helal et.’ O da ‘Helal olsun komutanım, sen de hakkını helal et’ deyip orada bir yandan milletin kaderine tesır edecek bir hareket yapıyor, bir yandan da şehit oluyor.”

Kaynak, konuşmasının ardından açılışını yaptığı okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet ettikten sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2’nci Kızılay Kısa Film Festivali’ne katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.