DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.104.658 1.731
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KASKİ’DEN 2015 YILI DEĞERLENDİRMESİ

Son Güncelleme :

25 Ocak 2016 - 8:30

/ kez okundu.
KASKİ’DEN 2015 YILI DEĞERLENDİRMESİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kısa adı KASKİ olan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü geride kalan 2015 yılını değerlendirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren KASKİ il genelinde ilk önce yapılaşmaya giderek ilçelerde hizmet binalarını ve kadrolarını oluşturdu. KASKİ, yaptığı hizmetlerle 2015 yılı içerisinde adeta rekora koştu.

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Projesi’ni 2015 yılı içerisinde hazırlayan KASKİ bu konuda epey mesafe kaydetti.

KASKİ Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi için başlattığı çalışmalarda projenin yapım ve müşavirlik ihalelerini tamamladı. Şantiyeyi kurarak zemin etüdü çalışmalarını tamamladı ve önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlayacak.

Türkoğlu-Kılılı, Pazarcık-Narlı ve Afşin Atıksu Arıtma Tesisleri’ni tamamlayan KASKİ Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinde de İPA kapsamında fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Afşin ilçesinin kanayan yarası olan içmesuyu sorununa neşter vuran KASKİ başlattığı çalışma ile 16.5 Milyon TL’lik bir yatırımla Afşin’e içmesuyu getirerek toplamda 232 kilometrelik şebeke yenileme çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca 3 milyon TL’lik ayrı bir yatırımla da 14 km’lik bir mesafeden Çöllolar mevkiinden Afşin’e içme suyu getiriliyor.

Afşin İçme Suyu Şebeke İnşaatı ve Çöllolar Terfi Hattı Projesi kapsamında 130 km hat döşemesi yapılmış olup yapım çalışmaları devam etmektedir.

KASKİ tarafından Kahramanmaraş Göksun ilçesinin içme suyu kaynaklarına yapılan 2 adet modern kaptaj yapısıyla mevcut kaynağın debisi arttırıldı. Sel sularının kaynağa karışması engellendi. Göksun İlçe merkezindeki 8 mahalle ile Taşoluk, Mehmet Bey ve Çağlayan mahallelerinin içme suyu, bu kaynaktan karşılanıyor.

KASKİ tarafından yapımı tamamlanan 4246 metre kanalizasyon hattıyla, yıllardır Göksu Çayına akan

Göksun Kanalizasyonu, ilçe merkezinden uzaklaştırıldı. Suda yaşam tekrar başladı.

Kanalizasyon hattı bulunmayan Nurhak İlçesi’nde 4.1 Milyon TL’lik bir maliyetle 40 km’lik kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarında 12 km’lik bir çalışma tamamladı ve çalışmalar devam ediyor.

KASKİ’nin ilçelerde yaptığı çalışmalar kapsamında Çağlayancerit ilçesinde başlattığı 42 km’lik kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarının 34 km’si tamamladı.

KASKİ, Kent Meydanı’nın altında bulunan mevcut yapının göçük riski taşımasından dolayı 70 metrelik kısımda yenileme çalışmalarını tamamladı.

Kuruluştan itibaren toplam 810 km içme suyu isale ve şebeke hattı yapan KASKİ, 235 km kanalizasyon ve yağmursuyu hattı döşemelerini tamamladı.

Vatandaşların ödemelerini daha nezih ve temiz bir ortamda yapmalarını sağlamak için 5 adet veznesini yenileyen KASKİ aynı zamanda 157 adet iş makinasını da araç filosuna katarak araç filosunu güçlendirdi.

Çalışmalarına 2016 yılında da aralıksız devam edeceklerini ifade eden KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok yaptığı açıklamada: “Öncelikle halkımıza hizmetin en iyisini sunma gayreti içerisinde sürekli bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz. 2015 yılı içerisinde Sayın Başkanımızın direktifleri doğrultusunda hizmetlerimizi sürdürüyoruz.  DSİ ile birlikte yürüttüğümüz projelerimiz kapsamında 52 milyon TL’lik Akdere Projesi ile Afşin ilçemize cazibeli ve memba suyu getireceğiz.

Bunun yanı sıra Sarımağara Kaynakları İçme Suyu Temini Projesi ile Elbistan ve Ekinözü ilçelerimizin ve bağlı mahallelerine cazibeli içme suyu teminini sağlayacağız. Projenin ihalesi yapılarak proje yapım çalışmalarına başlandı.

Yine DSİ ile birlikte yürüttüğümüz Kısık Projesi ile Onikişubat, Dulkadiroğlu, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizin ve bağlı 161 mahallenin içmesuyunu sağlayacağız. Halkımıza hizmetin en iyisini sunmak gayretiyle çalışmalarımıza 2016 yılında da devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.