Kahramanmaraş Özel Vatan Hastanesi doktorlarından ve aynı zamanda Ede Ajans yazarı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İrfan Karatutlu 25. Dönem milletvekili aday adaylığı için AK Parti’ye resmi başvurusunu yaptı.

Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç’un İl Başkanlığı döneminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve Siyaset Akademisi’nde Türkiye birinciliği derecesi de bulunan İrfan Karatutlu, aday adaylığı başvurusu için belirlenen son günde müracaatını yaptı.

AK Parti’nin Şekerdere Bulvarı üzerindeki il binasına gelen Dr. Karatutlu evraklarını İl Başkan Yardımcısı Av. Fırat Görgel’e teslim etti. Kendisine destek verenlerin hazır bulunduğu salonda bir konuşma yapan Dr. Karatutlu şunları ifade etti:

‘’Kapı Açılır Sen Yeter ki Vurmayı Bil! Ne Zaman? Bilmem.  Yeter ki O Kapıda Durmayı Bil!Sevgili mahallelim, çocukluk, okul ve siyaset arkadaÅŸlarım,hısım akrabam,eÅŸim dostum, hanımefendiler beyefendiler…

Allah razı olsun iÅŸinizi bıraktınız, aşınızı bıraktınız, evinizi, çoluÄŸunuzu çocuÄŸunuzu bıraktınız bize vakit ayırdınız en önemlisi de gönlünüzden bir yer ayırdınız burdasınız, saÄŸolun varolun… Çocukluk arkadaÅŸlarım 40 yıl önce birlikte oyun oynadığımız dükkanönünden kale dibinden, batıparktan. hoÅŸgeldiniz… Okul arkadaÅŸlarım MaraÅŸ imam lisesini birlikte okuduk, 35-40 senedir beraberiz. Çarşıbaşından,Sakaryadan,Acemliden, Akdereden, MaÄŸralıdan, Serintepeden Deveciliden. hoÅŸgeldiniz.. Hısım akrabalarım kardeÅŸlerim, emmioÄŸlu,halamın kızı, teyzeoÄŸlu, eniÅŸteler.Yörükselimden,Kuyucaktan, Divanlıdan, Kümbetten, Tekkeden. HoÅŸgeldiniz..

Siyaset arkadaÅŸlarım Göksundan, AfÅŸin’den, Elbistan’dan ÇaÄŸlayancerit’ten, Pazarcık’tan, Andırın’dan, TürkoÄŸlu’ndan, Ekinözün’den, Nurhak’tan,  Bertiz’den, Hartlap’tan, Zeytin’den,Tekir’den, Kavlaklı’dan, Kürtül’den, DereboÄŸazından, hepiniz hoÅŸgeldiniz.

BİZ BU ŞEHRİN İNSANIYIZ…

Burada doÄŸduk, büyüdük… Yıllardır her sabah bu ÅŸehrin tertemiz havasıyla uyanıyoruz. İşimiz gücümüz bu ÅŸehirde bizim. Bu ÅŸehrin yollarında, caddelerinde sokaklarında, çarşısında ,pazarında geziyoruz. Her köşesini bucağını biliyoruz. Kendi iÅŸimizi kendimiz yapıyoruz. İşçimiz, aşçımız yok bizim. EkmeÄŸimizi bu ÅŸehirde kazanıp, burada harcıyoruz. Nasip olursa bu sehirde öleceÄŸiz…  MaraÅŸ bir tarihtir, MaraÅŸ bir kültürdür, MaraÅŸ bir medeniyyettir,  Bu ÅŸehirde yaÅŸayan Türk’üyle, Kürd’üyle, Alevisi Sünnisiyle, Çerkes, Çeçen Lazgisiyle, Muhaciriyle.

Bitlis, Diyarbakır Bingöl, MuÅŸ’lusuyla..Bugünde yeni misafirlerimiz suriyeli kardeÅŸlerimizle MaraÅŸ Türkiyedir. MaraÅŸ bir dünyadır, dünya  bir MaraÅŸtır… Allah bu ÅŸehirde mutlu, mesut, müreffeh ve kardeÅŸce yaÅŸamayı nasıp etsin. Biz bir aileyiz.amacımız memleketimiz için daha iyii daha güzel iÅŸler nasıl yapılabilir onun peÅŸindeyiz.

Hiçbirimizin aklında hesap kitap yok.Siyaseti şu olursa bu olur, bu olursa şu olur hesaplarıyla yapmadık. Hiç ikbal ve makam peşinde olmadık.Aç kalırız kaygısı taşımadık. Bugün eğer Allah nasip eder de sizin vekaletinizi alabilirsek yine diklenmeden dik duracağız.

MAKAM, MEVKİ, RANT,  PEŞİNDE KOŞTU DEDİRTMEYECEĞİZ.

Sizinle birlikte oturup sizinle birlikte kalkacağız. Soframızı çevremizi birlikte olduklarımızı değiştirmeyeceğiz. Vekil oldu diye etrafımızı kuşatacak çıkar maksatlı insanlara müsaade etmeyeceğiz. Sizinle tokalaşırken yüzünüze bakacağız. Size söz veriyoruz güçlünün, kuvvetlinin yanında olmayacağız. Ülkemiz için son 12 yılda çok yollar aşıldı.

NİYE SEVDİK BU İKTİDARI?

1) Halka dayandığı için. 2) Yeni bir gelecek, yeni bir umut vaat ettiği için.
3) Orta sınıfın yaÅŸam kalitesini ikiye katladığı, ekonomik kalkınma ve büyüme atılımlarını baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸi için. 4) Askeri vesayeti geriletip bürokraside yuvalanmış oligarÅŸik yapıyı deÄŸiÅŸtirdiÄŸi için. 5)Etnik kimlikleri ifade etmeleri yolundaki engelleri kaldırdığı için 6) Her iÅŸin başı demokrasi anlaşıyışıyla yola çıktığı ve demokrasi dışı çabaların karşısında dik durduÄŸu için. 7) Türkiye’yi uluslararası toplum nezdinde itibarlı bir konuma getirdiÄŸi için 8) Milli ve Manevi deÄŸerlerle uyumlu bir modernlik anlayışına imkan verdiÄŸi için

Yeter mi? Hayır. Åžanslıyız, bizlere her alanda öncülük eden, aksiyon adamı bir liderimiz var. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan… Beraberinde hayatını Türkiye ve Dünya meselelerinin çözümüne adamış bir ilim ve irfan adamı BaÅŸbakanımız Prof.Dr.Ahmet DavutoÄŸlu. Bu gemide tayfaya ihtiyaç varsa bizde burdayız… Bugün her an tetikte olmamız gereken bir süreci yaşıyoruz.

BİRBİRİMİZİ AYIRMAK İSTEYEN KIRINTILAR MEVCUT

Hala bizleri birbirimizden ayırmak isteyen,ötekileştirmeye çalışan anlayışın kırıntıları mevcut. Bunlar kendi ikballeri için grup, cemaat, topluluk adı altında gerek yasal gerekse yasadışı örgütlenerek, sadece bizim dediklerimiz ve isteklerimiz olsun gayretindeler. Sadece bizim grubumuzdan insanların bir yerlere gelsin çabası içinde ki, ehliyet ve liyakate önem vermeyen tüm anlayışları kabul etmiyoruz.

ÖLÜMLER KARŞISINDA BATI SUSKUN

Etrafımız kan gölü. Müslümanlık adına taÅŸeron örgütlerin yaÅŸattığı vahÅŸet artarak devam ediyor. İslam ülkeleri sahipsiz. Suriye’de gördük bunu. Mısır’da gördük. Ukrayna’nın bir kısmında kargaÅŸa çıkaran Rusya’ya karşı ekonomik ve siyasi baskılarla Batı uygarlığının temsilcilerinin nasıl bir araya gelerek çözüm peÅŸinde koÅŸtukların yakinen ÅŸahitiz. Suriye’de, Mısır’da, Libya’da yüzbinleri bulan ölümler karşısında Batı suskun. Yeni bir anayasa, yeni bir Türkiye, yeni bir medeniyyet anlayışına ihtiyacımız var.TaklitçiliÄŸi red eden, özgüveni saÄŸlam, insanı önceleyen kadrolar tarafından inÅŸa edilmeye çalışılan, ikram sahibi yeni Türkiyenin oluÅŸturacağı medeniyyet. BirliÄŸimizin devamı çok önemli. Bu dönemde bize ihtiyaç var, size ihtiyaç var, hepimize ihtiyaç var. Åžairin dediÄŸi gibi; ”Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.. Hepinize saygılar sunarım. Allaha emanet olun.’’

DR. İRFAN KARATUTLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

1965 yılında KahramanmaraÅŸ’ta doÄŸdu. KahramanmaraÅŸ Albayrak İlkokulu ve KahramanmaraÅŸ İmam Hatip Lisesini bitirdi. EskiÅŸehir Anadolu Üniversitesi’nden 1991 Yılında mezun oldu. Erzurum Karaçoban ilçesi’nde SaÄŸlık Ocağı hekimliÄŸi ve ilçe SaÄŸlık Grup BaÅŸkanlığı yaptı.Åžanlıurfa İl saÄŸlık Müdürlüğü’nde SaÄŸlık ocakları ÅŸube müdürlüğü,İl saÄŸlık proje koordinatörlüğü ve saÄŸlık müdüryardımcılığı, Åžanlıurfa Kadın doÄŸum ve çocuk hastanesinde baÅŸhekim Yardımcılığı yaptı. 1999-2003 tarihleri arasında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon eÄŸitimini tamamladı. KahramanmaraÅŸ-TürkoÄŸlu Fizik tedavi hastanesinde BaÅŸhekim Yardımcılığı, Kütahya-Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesinde baÅŸhekimlik yaptı.2008-2009 yıllarında KahramanmaraÅŸ Spor Yönetim kurulu üyeliÄŸi, 2010-2011 yılları arasında KahramanmaraÅŸ Tabip Odası baÅŸkanlığı yaptı. Siyasi tecrübesi 2009-2011 yılları arasında Ak Parti KahramanmaraÅŸ il yönetim kurulu üyeliÄŸi Tanıtım medya dan sorumlu il baÅŸkan yardımcılığı yaptı. 2010 yılı Ak Parti Siyaset Akademesi Türkiye birincisi oldu.2011 yılı Ak parti KahramanmaraÅŸ Milletvekili a.adayı, 2014 kahramanmaraÅŸ BüyükÅŸehir belediye baÅŸkan a.adayı oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Özel vatan hastanesinde Fizik tedvi ve rehabilitasyon Uzman hekimi olarak çalışmaktadır. İyi düzeyde ingilizce orta düzeyde arapça ve almanca bilmektedir. Halen İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji lisans eÄŸitimine devam etmektedir. 

İRFAN KARATUTLU 18 İRFAN KARATUTLU İRFAN KARATUTLU 9 İRFAN KARATUTLU 12