DOLAR 32,5895 % 0.28
EURO 34,7718 % 0.05
GRAM ALTIN 2.489,90 % 0,22
ÇEYREK A. 4.070,99 % 0,22
BITCOIN 2.076.063 3.493
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Karacasu Yerleşkesi Avşar yerleşkesine Taşınıyor

Son Güncelleme :

04 Mart 2020 - 13:28

/ kez okundu.
Karacasu Yerleşkesi Avşar yerleşkesine Taşınıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Karacasu Yerleşkesinde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Avşar Yerleşkesine taşınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ulusal ve yerel basın kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla KSÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öz ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Küçükönder’in yanı sıra akademisyen ve öğrenciler hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz olduğu üzere Kahramanmaraş’ımız coğrafi konumu itibariyle deprem riski olan bir bölgede yer almaktadır. Üniversitemiz Karacasu Yerleşkesinde bulunan binalarımızın da “Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik”lerden önce inşa edildiği için bu riskten etkilenme ihtimali bulunmaktadır. Daha evvel düzenlediğimiz basın toplantısında bu sorunun çözümüne yönelik yaptığımız çalışmalardan ve atacağımız adımlardan bahsetmiştik. Bu basın toplantısını da hem konu ile ilgili yeni gelişmeleri hem de sorunun geçici çözümlerini kamuoyuyla paylaşmak adına düzenleme ihtiyacı hissettik.

Göreve başladığımız günden beri bu konu ile ilgili azami hassasiyet gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Gerekli yatırımların yapılması ve yeterli bütçenin konulması için Ankara’ya her gittiğimizde devletimizin konu ile ilgili yetkilileriyle istişareler ettik ve Kahramanmaraş’ımızın deprem riski olan bölgesindeki yüksekokullarımızın durumu hakkında açıklamalarda bulunduk. Hükûmet yetkilileri de her zaman olduğu gibi gereken her türlü desteğin 2020-2021 yılı içerisinde de verileceğini ifade edip konu ile yakından alakadar oldular.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak evlatlarımızın yetişmesi noktasında mevcut imkânlarımız dâhilinde en yüksek verimliliği ortaya çıkarmanın gayreti içerisindeyiz ve bu imkânların daha da genişlemesi için azami çaba göstermekteyiz. Öğrencilerimizin üniversite tahsillerini en sıhhatli şekilde tamamlamaları, bu süre içerisinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Bu doğrultuda Karacasu Yerleşkemizde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzla ilgili ihale işlemleri tamamlandıktan sonra Avşar Yerleşkemizde yeni binalarımızın temelleri atılacaktır. İnşaatlarımızın tamamlanma süreci içerisinde ise öğrencilerimiz eğitimlerini Avşar Yerleşkemizde sürdürecektir. Karacasu Yerleşkemizde deprem riski minimum düzeyde olan tek katlı prefabrik yapılarda atölye dersleri gören birkaç bölüm ve

program haricinde tüm bölümleri Avşar Yerleşkemize taşımış bulunmaktayız. 02.03.2020 Pazartesi günü itibariyle Avşar Yerleşkemiz bünyesinde belirlediğimiz fakültelerin dersliklerinde eğitim-öğretime başlanmıştır. Dolayısıyla riskli binalarda eğitim-öğretim faaliyetleri durdurulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Rektör Can, Karacasu Yerleşkesinin Avşar Yerleşkesine taşınması sürecinde görev alan ve özveride bulunan KSÜ ailesinin bütün fertlerine teşekkür etti.

Toplantıya katılan akademisyen ve öğrenciler Rektör Can’a teşekkürlerini sunarak çiçek takdim ettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.