DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.097.313 -1.531
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’taki Tarım Fuarı Uluslararası Olacak!

Son Güncelleme :

02 Kasım 2019 - 8:23

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’taki Tarım Fuarı Uluslararası Olacak!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinden Ahmet Özdemir, Cihat Sezal ve Ak Parti Onikişubat ilçe Başkanı Mücahit Kara, Dulkadiroğlu Ziraat Odası başkanı Mehmet Çetinkaya ve beraberindeki heyet ECR fuarcılık tarafından Kahramanmaraş’ta bu yıl 6.’sı düzenlenen Gıda, Tarım Hayvancılık fuarına katılan esnafları ziyaret etti.

Tek tek stantları gezen milletvekilleri esnafların sorun ve önerilerini dinledi.

“Uluslar arası arenada olmamız lazım”

Ziyaret sonrası haber sitemize konuşan Ahmet Özdemir ,” Tarım fuarının uluslararası olması için mutlaka yurt dışında bir ayağımız olması lazım. Yani bir iletişim kanalımız olması lazım onlarlar bunu birlikte yürütmemiz lazım, yoksa tek başına Kahramanmaraş’ta yaptığımız işlerin uluslararasında duyurmak zor. Uluslararası bir kuruluşla, bir şehirle, bir ülkeyle, bir üreticiyle irtibatlı bunların yapılması lazım biz bunlara aracılık edeceğiz ve yaptıracağız.”dedi.

“Daha fazla mücadele edeceğiz”

Tarım fuarının her geçen yıl daha iyi olduğunu vurgulayan Özdemir şunları söyledi: “6 yıldan beri tarım fuarına geliyorum, geçmiş dönemlere göre fuarı daha düzenli buldum. Tabi ki biz tarımın gelişmesine katkı sağlayacak ürünlerin ve şehrimizi tanıtmasına katkı sağlayacak ürünlerin daha çok sergilenmesini ve daha çok ziyaretçilerin buraya gelmesini istiyoruz. Belki bu anlamda tanıtımımıza biraz katkı sağlamamız gerekir. Reklam ve pazarlama konusunda biraza daha geliştirmemiz lazım. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah her geçen yıl daha iyi olacak. Bizde her geçen gün bir şeyleri öğreniyoruz, örneğin geçenlerde kırmızıbiberle ilgili bir konu oldu. İşte Gaziantep mi aldı bizim miydi değil miydi bir nevi Kahramanmaraş ürünüydü ama Maraş’ta üretici azaldığı için Gaziantep bunu kendisine mal etti ama bundan sonra şunu yapacağız; Büyükşehir belediyemizle görüşeceğiz bu ürünün dikildiği günden toplanıp pazarlandığı güne kadar üreticinin yanında olacağız. Ekim günleri yapacağız, hasat günleri yapacağız, hasat etkinlikleri yapacağız fuarlarını yapacağız. Seminerlerini yapacağız, tanıtımlarını yapacağız, sergilerini yapacağız ve şehrimizde üretilen ürünlere sahip çıktığımızı göstereceğiz.”

“Verimli ürün için daha fazla çaba sarf edeceğiz”

Milletvekili Cihat Sezal ise Kahramanmaraş’ın önemli bir tarım kenti olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu fuarın uluslararası olması için bizin yurt dışında tarım alanında öne çıkmış bir ülke ile bir şehir kardeş şehir olmamız gerekiyor. Yani biz oradaki fuarlara katılırız oranın vatandaşları Kahramanmaraş’ta ki fuarlara katılır, böylece karşılıklı ürünlerin tanıtımı anlamında ulusal anlamda bir iş yapmış oluruz. Bu alanda hangi şehir hangi ülke anlaşabilirsek inşallah onu sağlamaya çalışalım. Tabi Kahramanmaraş tarım alanında ciddi bir potansiyele sahip şehrimiz bu konuda Türkiye’de önde gelen şehirlerden birisi yaklaşık bildiğim kadarıyla 15 bin km’lik bir alana sahip. Çok ciddi anlamda ikliminden dolayı çok farklı ürünler yetişiyor. Kahramanmaraş ürünlerini dünyanın her yerine taşımamız lazım. Türkiye’nin çıkış noktası tarım bunu hepimiz biliyor ve söylüyoruz hem Kahramanmaraş ‘ta hem Türkiye’de tarım faaliyetleri ve fuar alanları genişletilmesi ve aslında küçük alan da daha fazla daha verimli ürün geliştirilmesi için özellikle örtülü tarımda bir çaba sarf etmemiz gerekiyor, inşallah bu mahiyette çalışmaya devam edeceğiz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.