DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.102.959 5.548
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Yangın Tatbikatı

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2016 - 10:39

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Yangın Tatbikatı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde olası yangınlara karşı alınan tedbirleri güçlendirmek amacıyla uygulamalı tatbikat yapıldı.

 

Alarm verilerek ve acil çıkış kapısı kullanılarak AVM’nin boşaltılması anonsunu duyan çalışanlar seri bir şekilde binayı boşaltırken elektrik kontağından çıkan yangına da hızlıca müdahale edildi. Daha önce bu konuda eğitim almış olan çalışanlar, öğrendiklerini tatbikat sırasında başarıyla uyguladılar.

 

AVM çalışanları tatbikat gereği elektrik kontağından çıkan yangını, yangın söndürme tüpü kullanarak söndürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile yangın tamamen söndürüldü. Bu esnada dumandan etkilenenler ve heyecandan baygınlık geçirenler de sedyelerle dışarı taşındı. Acil çıkış kapısını kullanarak AVM’nin açık otoparkında toplanan çalışan arasında, içeride kalanlar olup olmadığını tespit etmek için isim okunarak sayım yapıldı.

 

Tatbikatta AVM çalışanlarına itfaiye görevlileri tarafından yangın müdahale çeşitleri, yangın türleri, yangın söndürme cihazları, yangında dikkat edilmesi gereken hususlar ile yangın dolabında bulunan malzemelerin kullanımıyla ilgili bilgiler de verildi. Yönetim ofisi, güvenlik, temizlik, teknik ekip ve mağaza çalışanlarının katılımı ile yapılan yangın tatbikatına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli uzman itfaiyeciler de başarıyla ortak oldular.

 

Güvenlik görevlisinden garsonuna, satış elemanından mağaza müdürüne kadar çok sayıda Piazza AVM çalışanı, verilen bilgiler ışığında yangına müdahaleyi başarıyla gerçekleştirdiler. AVM yöneticileri, gerçeğinden farksız bir heyecanla gerçekleştirilen tatbikatın ardından yaptıkları temsili açıklamada, yangına çok kısa sürede müdahale edildiğini, can kaybı ya da yaralanan olmadığını, küçük çaplı maddi hasar oluştuğunu bildirdiler.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.