DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ’TA YAKLAŞIK 1.500 KİŞİ FUTBOL SAHASINDA CUMA NAMAZI KILDI

Son Güncelleme :

29 Mayıs 2020 - 13:11

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ’TA YAKLAŞIK 1.500 KİŞİ FUTBOL SAHASINDA CUMA NAMAZI KILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde Bulunan Batıpark futbol sahasında yaklaşık 1.500 kişi Cuma namazı kıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan bu yana kapalı olan camilerin bir bölümünde hijyen ve mesafe koşulları oluşturularak bugün Kahramanmaraş’ta ilk cuma namazı kılındı. Kahramanmaraş’ta valilik ve kaymakamlıklar tarafından belirlenen cami avluları ve boş alanlar ekiplerin çalışmaları sonrası ibadete hazır hale getirildi.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde Bulunan Batıpark futbol sahasında yaklaşık 1.500 kişi Cuma namazında birlikte saf tuttu. Batıpark spor komleksinde bulunan Batıpark futbol sahasında kılınan Cuma namazına ilgi oldukça yoğundu. Sosyal mesafe kurallarına uyarak Futbol sahasına serdikleri seccadelerinin üzerinde Cuma namazını kıldılar.

Cuma namazı için futbol sahasına gelen vatandaşlara ateş ölçerle yüksek ateş kontrolü yapıldı. Ayrıca maskesi olmayanlara alan girişinde maske ve seccadesi olmayanlarada seccade verildi. Vatandaşlar Cuma namazı kılmayı çok özlediklerini ifade ederek Cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde Bulunan Batıpark futbol sahasındaki Cuma namazına Onikişubat ilçe belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara Onikişubat ilçesi muhrları dernek başkanı ve Serintepe mahalle muhtarı Ramazan Gürbak çevre mahalle muhtarları ve yaklaşık 1.500 vatandaş Cuma namazı kıldı.

Ayrıca, Abdulhamithan Camisi avlusuna gelen vatandaşlara görevliler tarafından dezenfektan verildi, ateşleri ölçüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından cami girişinde tedbirler alınırken, kapasitenin dolması üzerine içeriye alınmayan vatandaşlar diğer camilere yönlendirildi.

Camiye gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak avluya serdikleri seccadelerinin üzerinde namazını kıldı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde de Kovid-19 tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.