DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Türkmenlere Yönelik Saldırılara Tepki

Son Güncelleme :

23 Kasım 2015 - 7:26

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Türkmenlere Yönelik Saldırılara Tepki
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Platformu tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kentteki sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu üyeleri, Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde bir araya gelerek Bayırbucak Türkmenlerine uygulanan saldırılara tepki gösterdi. Ellerinde dövizlerle Bayırbucak Türkmenlerine dua eden kalabalık adına konuşan platform sözcüsü Yusuf Bülbül, yapılan saldırıları kınayarak, şunları söyledi:

“Katil Esed rejimi ve onun işbirlikçisi Rusya, Çin ve İran ile terör örgütü DAİŞ tarafından kardeşlerimiz ve soydaşlarımız Bayırbucak Türkmenlerine karşı sivil, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden büyük bir katliam ve soykırım yapmaktadır. Kardeşlerimiz ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde vahşice katledilmektedir. Paris saldırılarına karşı bir araya gelen batı dünyası ne yazık ki katledilen Müslümanlar olduğunda her zaman olduğu gibi 3 maymunu oynamayı tercih etmektedirler. Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak Suriye’den Mısır’a, Filistin’den Irak’a, Çeçenistan’dan Arakan’a, Patani’den Doğu Türkistan’a kadar kan ve gözyaşı içinde boğulan ümmet coğrafyasındaki tüm zulümlerin ve katliamların biran önce sona ermesini, adaletin ve barışın yeniden Müslümanlar eliyle dünyaya hakim kılmasını diliyor, katilleri ve zalimleri şiddetle lanetliyorum.” Kalabalık, basın açıklamasının ardından dua edip dağıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.