DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta ‘Sivricehöyük’ Gerginliği

Son Güncelleme :

15 Mayıs 2016 - 15:20

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta ‘Sivricehöyük’ Gerginliği
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye’nin değişik illerinden Sivricehöyük Mahallesi’nde Suriyelilerin barınacağı konteyner kentin yapılmasını protesto etmek amacıyla Kahramanmaraş’a gelen 300 kişilik grup kente alınmadı. Valiliğin kararı doğrultusunda güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen otobüslere binmeyen 4 kişi gözaltına alınırken, HDP’li milletvekilleri ve alevi derneklerin başkanlarının araya girmesiyle gözaltına alınanlar serbest bırakılıdı ve grup kentten ayrıldı.

Alevi derneklerinin çağrılarıyla Sivricehöyük Mahallesi’nde inşaatı devam eden 25 bin kişilik konteyner kentin yapımını protesto etmek ve basın açıklaması yapmak için değişik kentlerden otobüslerle Kahranmanmaraş’a gelen, aralarında Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Pir Sultan AbdalKültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in de bulunduğu 5 otobüs dolusu 300 kişi, Göksun ve Narlıgişelerinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alan polis ve jandarmalar tarafından durduruldu. Güvenlik güçleri, Kahramanmaraş Valiliği’nce,  Sivricehöyük Mahallesi’nde yapımı süren konteyner kent ile ilgili her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığı kararı gösterip kente alınmayacaklarını bildirerek otobüsten inmemelerini ve geri dönmelerini istedi.

Bunun üzerine güvenlik güçleri ve gruptakiler arasında gerginlik çıktı. HDP İzmirMilletvekili Müslüm Doğan, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP AdıyamanMilletvekili Behçet Yıldırım ile Alevi derneklerinin başkanlarının araya girmesiyle gerginlik sonlandırılıp gelenler otobüslere binerken, ısrarla otobüse binmeyen 4 kişi gözaltına alındı. Milletvekilleri ve Alevi derneklerinin başkanlarının güvenlik güçleri yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerinin ardından gözaltına alınan 4 kişi, bir saat sonra serbest bırakıldı ve grup otobüslere binerek kentten ayrıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.