DOLAR 32,5202 % -0.09
EURO 34,8035 % -0.19
GRAM ALTIN 2.422,02 % -0,33
ÇEYREK A. 3.960,00 % -0,33
BITCOIN 66.436,11 0.344
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Robotik Teknoloji Festivali!

Son Güncelleme :

10 Haziran 2022 - 21:10

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Robotik Teknoloji Festivali!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Robotik Teknoloji Festivali düzenlendi.
Kahramanmaraş’ta Anaokulundan liseye kadar tüm kademelerin katıldığı festivalde öğrenciler tasarladıkları robotik kodlama ürünlerini görücüye çıkarttı.


Osman Sayın Spor Salonu’nda düzenlenen festivale Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Milli Eğitim müdürü Enver Gökşen, Onikişubat Milli Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş ve vatandaşlar katıldı.


“Gurur duyulacak noktadayız”


Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Böyle güzel bir festivalde; coşku içerisinde, birbirimize kenetlenmiş şekilde özel okuluyla, resmi okuluyla, fen lisesiyle, Anadolu lisesiyle, bilim sanat lisesiyle bir aradayız. Artık Dünya, bilişim çağında. Dünya’nın gerisinde kalmamak için böyle hamlelerin içerisindeyiz. Hamd olsun, geldiğimiz seviyede gurur duyulacak noktadayız. Bunu hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Bu seviyeyi daha da üstlere taşıyacağınıza inanıyorum.”dedi


“Şehrimizin çocuklarının potansiyelini bilmekteyiz”

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Antalya’da gerçekleştirilen Robotex turnuvasında 17 öğrencimizle 5 takımımız 4 kategoride başarı sağlayarak Estonya’da ülkemizi temsil edecektir. Ayrıca Kervan İmam Hatip Okulu öğrencileri ve danışman öğretmeni Sivas robot yarışmasında 190 takım arasında 2. Olarak şehrimize dönüş yapmışlardır. Şehrimizin çocuklarının potansiyelini bilmekteyiz. Danışman öğretmenlerimiz ve kıymetli protokolünde destekleriyle çok daha kıymetli yerlere geleceğini bilmekteyiz. Bu bilgiler ışığında Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde üzerimize düşeni yapmak adına şehrimizin kıymetli öğrencilerinin robotik ve kodlama alanında kendilerini gösterebileceği ve kendileri gibi yetenekli arkadaşlarıyla tanışabileceği fikir alışverişinde bulunabileceği ayrıca bunların hepsini eğlenerek yapabileceği, Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali etkinliğini takip etmiş bulunmaktayız. İnşallah etkinliğimize genç arkadaşlarımızın yön vermesine ve birincisini düzenlemiş olduğumuz Robot Festivalimizin geleneksel hale gelmesine vesile olmuş oluruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.