DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Keçi Kurtarma Operasyonu

Son Güncelleme :

27 Haziran 2015 - 7:23

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Keçi Kurtarma Operasyonu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta kayalıklarda 4 gün boyunca mahsur kalan 15 keçi, Off-road ve Ayyıldız Arama Kurtarma ve itfaiye ekipleri tarafından yapılan 10 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinin Şahinkayası Mahallesi’ndeki kayalıklarda 4 gündür mahsur kalan Adem Kılınç’a ait keçiler için, itfaiye ve Off-road ve Ayyıldız Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu.

Sabah saat 08.30 sıralarında Kahramanmaraş itfaiye ekiplerince yapılan ilk kurtarma çalışmasında sonuç alınamadı. Arazinin dağlık ve engebeli olması nedeniyle itfaiye, Off-road ve Ayyıldız Arama Kurtarma ekibinden destek istedi. Yardım çağrısı üzerine olay yerine gelen Off-road ve Ayyıldız Arama Kurtarma ekibi, halatlarla dağdan iniş yaparak, keçileri mahsur kaldıkları yerden kurtardı.

Kurtarma ekibi adına açıklama yapan Gökmen Kanarya, “Bugün 10 saat süren bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. İtfaiye ekiplerimiz bizden destek istedi. Off-road ve Ayyıldız Arama Kurtarma ekibi olarak olay yerine arazi araçlarımızla geldik. 15 tane keçi mahsur kalmış. 4 gün boyunca güneşin altında kalan keçiler baya sıkıntı yaşamışlar. Keçilerin bulunduğu noktaya ulaşmak için 120 metrelik bir iniş yaptık. Keçilerin yanına inen ekip arkadaşımız keçilerin aşağı iniş yolunu tespit etti ve yönlendirdi. Başarılı bir operasyon oldu. Keçilerimiz tam iftar saatinde kurtardık bu da Ramazan’ın bereketi oldu diye düşünüyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.