DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta İlk Mozaik Sergisi Açıldı

Son Güncelleme :

25 Aralık 2019 - 8:31

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta İlk Mozaik Sergisi Açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nce ilk defa açılan Mozaik Sergisi’ne katıldı. Başkan Güngör burada yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ilk defa açılan Mozaik Sergisi’nin açılışına katıldı.

Serginin açılışında davetlilere sergi ile alakalı bilgiler veren Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk: “Yüzyılların getirip avucumuza bıraktığı mirası hem koruyor hem yeniden filizlendiriyoruz. Germenicia Antik Kent’in keşfedilişinden bu yana enstitümüzde kurumsal ilk mozaik kursunu verirken Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi’nde de gerçekleştirilecek olan ilk mozaik sergisinin sorumluluğunu ve gururunu taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehrimiz Köklü Bir Geçmişe Sahip

Sergi açılışının ardından basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Başkan Güngör Kahramanmaraş’ın köklü bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek: “Kahramanmaraş’ımız 7 bin yıldan fazla tarihiyle önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Aradan geçen yıllar içerisinde birçok medeniyet gelmiş geçmiş bunlardan biride Roma medeniyeti Roma dönemine ait yaklaşık bin 500 yıl öncesine ait kültürel mirası barındırıyor şehrimiz.

Bununla ilgili Olgunlaşma Enstitüsü bugün bu figürleri hem mozaiklerle hem el nakışıyla işleyerek güzel bir sergi hazırlamışlar. Müzemizde bu sergiyi açtık ve bu el emeği göz nuru eserleri yerinde gördük. Tabi bunun daha fazla katma değerinin olması lazım. Bu konuda da Valiliğimiz, Kültür Bakanlığımız, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz ve Müze Müdürlüğümüz elbirliğiyle Belediyemiz çalışıyorlar. Yarında Germeniciay’la ilgili Kültür Bakanlığımız ile bir çalıştay düzenliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu çok değerli kültürel mirası daha fazla turizme dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Germenicia Antik Kenti vatandaşlarımızın mülkiyetini sınırlandıran bir sorun haline gelmişti. Aslında biz bu sorunu bir fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki süreçte Germenicia Şehri veya Mahallesi şekliyle turizme bir alan açmaya çalışıyoruz kurumlarımızın işbirliğiyle yola çıkmaya çalışıyoruz. Bu sergide emeği geçen olgunlaşma enstitüsünün değerli yöneticilerine çalışmalarını sergileyen değerli hemşehrilerimize emekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi 27 Aralık’a Kadar Açık

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda açılan küçük, üç boyutlu ve birbirine benzemeyen taşlarla icra edilen mozaik sanatının dünyadaki en işçilikli olarak tasarlanan Mozaik Sergisi 27 Aralık Cuma gününe kadar açık kalacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.