DOLAR 32,3402 % 0.27
EURO 35,1387 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,25 % 1,44
ÇEYREK A. 3.777,26 % 1,44
BITCOIN 2.285.691 1.886
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Fırat Çakıroğlu Adı Ölümsüzleşti

Son Güncelleme :

19 Şubat 2018 - 15:12

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Fırat Çakıroğlu Adı Ölümsüzleşti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir programla, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığının ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığının bulunduğu sokağın adı Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sokağı olarak değiştirildi.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Binası önünde yoğun katılımla gerçekleşen program Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Mehteran Takımı gösterisinin akabinde Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ı ve ilçe başkanlarını davet ederek, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdiler.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sokak tabelasının asımından sonra Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anma Yürüyüşü ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ne geçildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış; “Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimizin en büyük temennisidir. Maziden Atiye kahramanlıklarla yoğrulan vatanımızın, ha ekmeğini yemişim ha uğruna bir kurşun diyen; Ruhi Kılıçkıran’ı, Mustafa Pehlivanoğlu’su, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’su asla bitmeyecektir! Onlar şanlı mazimizin aklığı, hayatımızın şeref payesi, ölümsüz kahramanlarımızdır. Merhum Atsız beyin Bozkurtların Ölümünde anlattığı; Kurtkaya’nın ellerini çözmesi, Onbaşı Karabudak’ın oklanışı, yüzbaşı sancar’ın son gülüşü onlarla somutlaşmıştır. Bizim için onların herbiri bir Kürşad olmuş, vurulmuş ama atından düşmemiş, ölmüş fakat yenilmemiştir.

Bugün bizlerde onlar gibi Doğu Türkistan’ın acılarını içimizde bir kor gibi muhafaza ediyor, sibirya steplerinde sürülmüş Türklerin derdiyle dertleniyor, batı Trakyayla yatıyor, Güney Azerbaycanla kalkıyor, Kırım’dan Türmeneline 82 Kerkük 83 Musul diye haykırıyoruz.

Tanrı Dağlarını gözlüyor, Isık gölünü düşlüyor, Orhun’u özlüyoruz. Çin sarayını basan Kürşad’ın kırk yiğidi içerisinde kendimizi görüyoruz. Ve diyoruz ki; Bedeli ne olursa olsun, Ülkücü olarak yaşamanın haysiyetine talibiz” dedi.

MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın teşekkür konuşmasından sonra Ülkücü şehitlerden Ruhi Kılıçkıran, Mustafa Pehlivanoğlu ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetlerini konu alan ‘Üç Hilal Uğruna Anadan, Babadan, Yardan Geçenlerin Hikayesi’ adlı tiyatro programı izleyicilere sunuldu.

Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış tarafından, Ülkü Ocakları ve MHP İl Binasının bulunduğu sokağa Fırat Yılmaz Çakıroğlu adının verilmesine öncülük eden MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’a plaket takdimi ve tiyatro oyuncularına teşekkür belgelerinin verilmesinden sonra program sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.