DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,70 % 0,01
ÇEYREK A. 3.724,03 % 0,01
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Fetöpdy Operasyonu

Son Güncelleme :

16 Haziran 2016 - 7:36

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Fetöpdy Operasyonu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Operasyonunda hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak firar eden ve örgütün ‘Kahramanmaraş ağabeyi’ olduğu öne sürülen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 53 yaşındaki Rüstem Ç., kendisiyle aynı adı taşıyan amcasının oğluna ait kimlikle yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında geçen ay başlatılan operasyonda, son 5 yıl içinde 400 günden fazla sağlık raporu alarak yurt dışına gittiği belirlenen Rüstem Ç. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak yapılan operasyonlarda firar eden örgütün ‘Kahramanmaraş ağabeyi’ olduğu öne sürülen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Rüstem Ç.’nin yakalanması için şüphelinin gidebileceği yerlerde çalışma başlatan polisler, Dereköy Mahallesi’ndeki bağevleri yakınlarında dün gece geç saatlerde durumundan şüphelendikleri bir kişiyi durdurup aradı.

Yapılan kimlik tespitinde şüphelinin Rüstem Ç. olduğu belirlendi. Yakalanmamak için bağevlerinde gizlendiği ve kendisinden yaşça küçük olan amcasının oğlunun kimliğini kullandığı belirlenen Rüstem Ç., polisler tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Rüstem Ç., ‘Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık, örgüt adına suç işlemek’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.