DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Endişeye Mahal Yok

Son Güncelleme :

15 Ocak 2016 - 15:34

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Endişeye Mahal Yok
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta görülen domuz gribi vakalarıyla ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Hakan Güvençer, il genelinde endişeye mahal olmadığını söyledi. Kahramanmaraş’ta takip edilen herhangi bir domuz gribi vaakası olmadığını, Kahramanmaraşlı hemşehrilerini ilgilendiren bir durumun bulunmadığı aktaran Güvençer, “Bir vaka vefatla sonuçlandı ama Maraşlı değildi, dışarıdan intikal etmişti. Onun dışında sıkıntı yok, endişeye mahal yok, hiç kuşkulanmayın, endişelenmeyin.” dedi.

Gazetecilerle basın toplantısında bir araya gelen Vali Mustafa Hakan Güvençer,Kahramanmaraş’ta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan domuz gribi vaakalarıyla ilgili konuştu. Görülen vaakalarla ilgili basınla bilgi paylaşımını Sağlık Bakanlığının tekelinde bulundurduğunu belirten Vali Güvençer, konuyla ilgili açıklama yapamayacağını belirtti.

Basında paylaşılan haberlerin halk arasında zaman zaman yanlış anlaşılmalara neden olduğunu kaydeden Güvençer şunları söyledi: “Konuyla ilgili açıklama yetkisi Sağlık Bakanlığımızda, ne Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı üzere, ne deKahramanmaraş özelinde, ne de benim özel bilgim dahilinde kati surette endişeye mahal verebilecek, tereddüde sevk edebilecek bir risk, bir tehdit söz konusu değil. Ama konunun gündeme getirilmesi, ağızdan ağza, kulaktan kulağa yayılması, zaman zaman basın haberlerinin vatandaş tarafından yanlış anlamasından kaynaklı bir tereddüt, bir endişe doğduğu için bu konuda basınla bilgi paylaşımı tekelini Sağlık Bakanlığı kendi elinde tutuyor. Benim söyleyebileceğim ne Türkiye genelinde, ne Kahramanmaraş özelinde bir risk yok. Türkiye genelinde basına da yansıyan sonuçta bir tür grip virüsü malum bu,H1N1 olmayan şu andaki cari grip virüsünden de daha tehlikeli değil. Geçen yıldan çok ciddi değil bu seneki rakamlar, Türkiye genelinde geçen seneden daha hafif özel bir durum yok, endişeye mahal yok. Kahramanmaraş’ta takip edilen herhangi bir grip, domuz gribi vaakası Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi ilgilendiren yok. Bir vaaka evet vefatla sonuçlandı ama Maraşlı değildi, dışarıdan intikal etmişti. Onun dışında sıkıntı yok, endişeye mahal yok, hiç kuşkulanmayın, endişelenmeyin.”

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan, 26 Aralıkta 43 yaşındaki Abdulkerim Y. isimli vatandaş domuz gribi şüphesiyle Van Yüzüncüyıl Üniversitesinden Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edilmiş, karantinaya alınarak tedavi altına alındığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetmişti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.