DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Eğitim’de Başarı Atağı

Son Güncelleme :

11 Temmuz 2016 - 15:27

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Eğitim’de Başarı Atağı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt 2015-2016 eğitim öğretim yılına ilişkin Cesur Haber Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

2015 2016 eğitim öğretim yılının çok başarılı geçtiğini ifade eden Akkurt başarıyı artırmaya yönelik çalışmalarda bulunduklarını ve eğitim öğretim hizmetlerindeki memnuniyette artış gördüklerini söyledi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt sözlerine şöyle devam etti, tabi biz eğitim öğretim döneminde başladığımız şu döneme kadar gerek yapmış olduğumuz kitap okuma projeleri, kitap yarışmaları tübitak bilim fuarları, kültürel sosyal etkinlikler, bilgi yarışması gibi konularla birlikte öğrencilerimizi dinamik tuttuğumuza inanıyorum dedi.

2

11.000 Öğrenciye konferans yapıldı

Akkurt birçok yazarlar, şairler ve kitap fuarı ile öğrencilerimizi buluşturarak belirli bir süreçte onları zinde tuttuk. Son sınıf öğrencilerimiz hakkında kişisel gelişim uzmanlarıyla konferanslar yaptık konferanslara yaklaşık 11.000 öğrenci katıldı son derece olumlu katkısı olduğunu düşünüyorum. TÜBİTAK bilim fuarında 140 okul fuarımıza katıldı bunlar bilimsel çabayı ve düşünceyi öne çıkaran süreçlerdi büyükşehir belediyesi ile birlikte yaptığımız deneme sınavlarında ilkokul ve ortaokul’dan her okuldan Birinciyi çanak kaleye göndermek suretiyle çok geniş bi alana sahip olarak bir süreç işlettik ve bu süreçten itibaren öğrencilerimiz hep Teog’da ve Lys’de başarı puanlarımız ciddi miktarda yükseldi.  TÜİK verilerinde vatandaşlarımızla yapılan değerlendirmelerde ise Kahramanmaraş’ı eğitim memnuniyeti Konusu’nda %82,5 Oranı’nda memnun eden bir süreç yaşadık bu durum bizleri çok mutlu etti.

Akkurt sözlerinin devamında, birçok okul yapıyoruz birçok eğitim binası yapıyoruz yeni yaptığımız birçok okulun inşaatlarında incelemelerimiz devam ediyor İnşallah onlarda yakın süreçte bittiğinde çok daha rahatlığa sebep olacaktır.

Geçen yılın üniversite sınavı birincisiyle bu yılın sınav birincisi arasında 20 puan fark var.

İl bazında 20 puan gerçekten çok ciddi bi yükselmedir. İnşallah bu ikinci sınavda’da en güzel bir biçimde yansıyacaktır sonuçlar açıklandığında bu süreci hep beraber göreceğiz.

Teog ta ise ilimizden 15 tane öğrenci bütün sorulara doğru cevap vererek il birinci si oldular ve bu öğrencilerin bir kısmı merkezden bir kısmı ilçelerden ve bu istatistik bize şunu gösteriyorki eğitim öğretim hizmetlerini eşitliğini ve kalitesini tabana yayabildiğini gösteriyor. Eğer bu öğrencilerin hepsi özel okullardan çıkmış olsaydı bu konuşmayı yapamazdık bu 15 öğrencinin 10’u özel okullardan 5 tanesi’de devlet okullarından bunların içinde göksün da var elbistada var merkezde var diğer ilçelerimizdeki öğrencilerinde büyük bir kısmı ya bir soruyu yanlış yapmış yâda bir soruyu boş bıraktığından dolayı gerilemiştir.

Akkurt Kahramanmaraş’ta bu tempomuz devam ettiği süre içerisinde bir kaç yıl sonra çok daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum bunun içinde çabalamaya gayret etmeye devam edeceğiz.

Fatih projesi ile ilgili olar ak’ta bu üniversite sınavından çıkan sorularda bizim eba eğitim platformundan çıkmıştır. Önümüzdeki dönemde ve bu dönem sonuna doğru 21 arkadaşımızı üniversitemizin iş birliği ile bir eğitim partalı oluşturduk ve bu arkadaşlarımızı dönem başında daha okullar açılmadan öğretmenlerimizle görüştürüp onların bilgilerini de tazeliyoruz.

Ben genel anlamlarda ufak tefek eğitim sıkıntılarına rağmen kahramnmaraşın eğitim düzeyinin gayet iyi olduğuna inanıyorum.

Sözleşmeli öğretmen

İşin doğrusu tabii ki her öğretmen her vatandaş merkezde evinin yanında çalışmak istiyor doğal olarak ama şunu da biz devlet olarak biliyoruz ki Kahramanmaraş’ın bütün köylerine öğretmen verme gibi bir zorunluluğumuz var sözleşmeli öğretmenlik bulunduğu ilde 5 yıl görev yaptıktan sonra kadroya geçiyor onun içinde bizim derdimize derman oluyor bu süreç şu aşamada zaten öğretmen sirkülâsyonu sürüyor hem il içi hem il dışında atamalarımız sürüyor mesela sadece Kahramanmaraş’ta 606 öğretmen atandı geçen hafta önümüzdeki haftada da il dışı zorunlu atamalarımız olacaktır ve bu süreç bizi rahatlatacaktır.

Karne hakkında velilere

Öncelikli olarak bu karneler öğrencilerin kendi karneleri değil başta il milli eğitim müdürü olarak benim, sizlerin, sokaklardaki insanların, kısacası insan olarak hepimizin karnesidir. Biz çocukları ders içindeki durumu ve notlarıyla değerlendiriyoruz ama onları dışarıda daha duvarları örülmemiş okul bahçelerine bırakıyoruz.

Ben velilerimize şunu tavsiye etmek istiyorum

Hayat bize her zaman farklı bir fırsat ve imkân sunuyor bunu değerlendirmek önemli

Örnek bir navigasyon cihazında dönmek istediğiniz yolu atladığında Allah belanı versin senin demiyor yeni imkânlar yeni yollar sunuyor öğrencilerimizden bu imkân ve fırsatlardan kendilerini zorlamalarını istiyorum Velilerimizinse onları kıyaslamadan onları yargılamadan kendi karakteristik özelliklerini değerlendirerek bu sürece asıldıklarında başarının artacağını göreceklerdir.

Akkurt’dan bayram mesajı

Ramazan bütün güzellikleriyle bütün bereketiyle geldi Kahramanmaraş’ta da insanlarımız bu bayrama mühnis bir şekilde hazırlanıyorlar ben öncelikli olarak aramızda emekli olarak ve tayine giden arkadaşlarımızın hem bayramlarını kutluyor hem de yeni hayatında başarılar diliyorum.

Ayrıca üniversite. Sınavına giren ve bizimle son bayramları olan arkadaşlarımıza başarı dileklerimi huzurlu, mutlu, sağlıklı, bir bayram geçirmelerini ve bu bayramların millet olarak ülke şehir olarak kurum olarak birbirimize daha fazla ihtiyacımızın olduğu bilinciyle kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum

Siz değerli medya çalışanlarının’da kar, kış, demeden sürekli bir basın elemanı olarak için vasıtanız ile de bütün basın mensuplarının bayramını kutluyorum.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.