DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta 30 Suriyeli Aile Cami Avlusunda Yaşıyor

Son Güncelleme :

04 Ekim 2015 - 14:58

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta 30 Suriyeli Aile Cami Avlusunda Yaşıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerden 30’uKahramanmaraş’ta caminin avlusunda yaşamaya çalışıyor. 10 gündür caminin avlusunda kalan Suriyeli aileler, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE ZOR GÜNLER GEÇİRİYORLAR

Suriye’nin İdlib ve Humus kentlerinden gelen yaklaşık 30 aile, 10 gündür Dulkadiroğlu ilçesindeki Sanayi Camisi’nin avlusunda kalıyor. İlçe halkının temin ettiği battaniye ve yemeklerle günlerini geçiren aileleri soğuyan hava nedeniyle zor günler bekliyor. İki gün önce sağanak altında kalan aileler, soğuk gecelerde özellikle çocuklarının sağlığından endişe ediyor.

ÇALIŞACAK İŞ BULAMIYORLAR

Sabah kalktıklarında kendilerini unutup çocuklarıyla ilgilenen aileler, ilaç bulma telaşına düşüyor. Humus’tan gelen Mustafa Talib, yaptığı açıklamada, 10 gündür cami avlusunda yaşadıklarını, para kalmadığını, çalışacak iş de bulamadıklarını söyledi. Çocuklarıyla 11 kişi olduklarını belirten Talip, “2 gün boyunca yağmurun altında kaldık. Geceleri de artık soğudu. Dışarıda yatmak zor oluyor. Biz yatsak çocuklar sabah çok öksürüyor. Hayır sahiplerinin bizlere kapılarını açmasını bekliyoruz. Belki bir ev açarlar, bizim yüzümüze bakarlar çünkü çocuklarla çok perişan olduk” diye konuştu.

“CAMİNİN KAPILARINI AÇTILAR, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

İdlib’den gelen Yusuf Ahmet Hammudi de 10 çocuk babası olduğunu, çocuklarından ikisinin iki hafta önce sınırda dünyaya geldiğini anlattı.Türk halkına, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ülkenin kapılarını açmalarından dolayı teşekkür eden Hammudi, kış geldiği için çok yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydeden Hammudi, şunları dile getirdi: “Caminin kapılarını açtılar, çok teşekkür ederiz. Cami avlusunda kalıyoruz ama artık kış geldi, o yüzden bir kardeşlik eli bekliyoruz. 3 gün önce bize battaniye ve yemek gibi yardımlar geldi. Biz hepimiz kardeşiz. Lütfen, halktan bize kapılarını açmasını bekliyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.