DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta 127 sağlık personeli açığa alındı

Son Güncelleme :

01 Ağustos 2016 - 7:35

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta 127 sağlık personeli açığa alındı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, OHAL döneminde, Kahramanmaraş’ta 127 sağlık Personelin açığa alındığını söyledi.

 Herkes gibi hemen hemen her gece sabahlara kadar nöbet tutması dikkatlerden kaçmadı. Zaman zaman halkın arasında karışan Kahramanmaraş il Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, vatandaşlara moral verdiği gibi, FETÖ Terör örgütü çeteleri tarafından girişilen darbe olayının başarıya ulaşması halinde ülkeye ne kadar zarar vereceği konusunda bilgi aktarıyor.

Terörü kullanarak toplumda infial ve korku yaratmak istenildiğine dikkat çeken Coşkun, “15 Temmuz gecesinde yaşanan terör saldırısının arkasındaki alçaklar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Darbe girişimini yapanlar halkın dik duruşu sayesinde geri püskürtüldü. Halkın gücünün karşısında hiçbir güç başarılı olamaz. Birliğimiz ve beraberliğimizi bozmaya kalkışanlar, bunu çok iyi bilsinler ki, bu halkta bu cesaret olduğu sürece kimsenin gücü bu ülkeyi bozmaya yetmez” dedi. Darbe girişimi gecesinde hayatını kaybeden kahramanlara Allah’tan rahmet dileyen Dr. Murat Coşkun, acı dolu olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Kahramanmaraş’ta 30 Temmuz itibari ile bakanlığın yürüttüğü çalışma kapsamında 127 personelin açığa alındığını kaydetti.

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER!

Sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutmak amacıyla meydanları boş bırakmayan kalabalıkları bilinçlendirmek amacıyla stant açtıklarını dile getiren Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, “Sağlık ekiplerimizle birlikte hem meydanda nöbetimize devam ediyoruz hem de onları organ bağışı, trafikte ambulansa yol vermenin önemi hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu. Coşkun, organ bağışı noktasında şunları söyledi: “Organ bağışı, bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, uzman hekimlerin kararı ile beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından başka insanlara hayat vermek üzere bağışlanmasıdır. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı ve yasanın dediği gibi kanıta dayalı tıp kurallarına uygun olarak; beyin ölümü organ naklini gerçekleştirecek olan sağlık ekibinden bağımsız iki hekim tarafından saptanmış olan ölüme kadavra donör denilmektedir. Canlı donörden bağış ise eşi yada dördüncü dereceye kadar yakın akrabalarından doku ve kan uyumu sonucu yapılabilmektedir. Ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup Organ bağışı yapmak isteyen kişiler İl Sağlık Müdürlüğüne, hastanelere, organ nakli yapan merkezlere ve Bakanlığımızca kurulan E-Nabız sistemine başvuru yaparak organlarını bağışlayabilirler. Organ bağışında bulunan kişilere organ bağış kartı verilir ve organ bağışı kartını alan kişinin, bağış kartını üzerine taşıması ve aile bireylerinin haberdar olması çok önemlidir. ifadelerine yer verdi kaynak:(bugun gazetesi)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.