DOLAR 32,4976 % 0.1
EURO 34,8496 % 0.18
GRAM ALTIN 2.475,71 % 0,54
ÇEYREK A. 4.047,78 % 0,54
BITCOIN 2.033.664 -2.963
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ın İlk Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2015 - 15:10

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ın İlk Tüp Bebek Merkezi Açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUA Hastanesi)bünyesinde kurulan Kahramanmaraş’ın ilk Tüp Bebek Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

KSÜ SUA Hastanesi Tüp Bebek Merkezi açılışında konuşan Rektör Deveci Tüp Bebek Merkezinin Üniversitemize, hastanemize, hastalarımıza, Şehrimize, Ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Bu merkez sayesinde inşallah hayırlı evlatlar çıkar bizlerin yapmak istediklerini yapamadıklarını ileride onlar yaparlar. İnşallah geleceğin anne babaları da mutlu olurlar” diyen Prof. Dr. Durmuş Deveci merkezin açılış kurdelesini KSÜ SUA Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur ve Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Hakan Kıran ile birlikte kesti.

Rektör Deveci yeni açılan merkezi gezerek yürütülen faaliyetler ve verilen hizmetlere ilişkin Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Kıran’dan bilgi aldı.

Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Hakan Kıran, yıllardır çocuk özlemi çeken ailelerin bundan böyle farklı illere gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

Toplumda İnfertilite (kısırlık) oranının  % 10-15 arasında görüldüğünü vurgulayanProf.Dr.Hakan Kıran “Eskiden sanıldığının aksine, bu durumdan sadece kadınlar değil, erkekler de eşit oranda sorumludur. Erkek sebepli infertilite de ülkemizde yaygın görülmektedir. Sigara bağımlılığı ve yöremizde kullanılan Maraş Otu’nun da sperm sayı ve kalitesini bozduğu iyi bilinmektedir” diye konuştu.

Şu anda yaklaşık 400 çiftin tüp bebek tedavisi için sıra beklediğinin altını çizen Prof. Dr. Kıran“Eskiden bu tedavi için çiftler başka illere gitmekteydi. Ulaşım ve konaklama giderleri insanlara ek maddi külfet getirmekte idi. Tüp bebek tedavisi için bir çiftin tedavi başlangıcından, embriyo transferine kadar geçen dönemde yaklaşık 8-10 kez kontrole gitmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, ilimiz ve civar illerden de infertil çiftleri merkezimize kabul etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Tüp Bebek Merkezi’nde iki uzman doktor ve bir embriyolog doktor hizmet verirken, en son teknolojiyle donatılan merkezde; sperm, oosit (yumurta), testis dokusu ve embriyo freezing (dondurma) işlemleri de yapılabiliyor. Yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olan merkezde; 1 androloji laboratuarı, 1 embriyoloji laboratuarı, 2 özel hasta odası, 2 poliklinik ve 1 adet seminer salonu bulunuyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.