DOLAR 32,4822 % -0.08
EURO 35,0528 % 0.16
GRAM ALTIN 2.419,60 % -0,13
ÇEYREK A. 3.956,05 % -0,13
BITCOIN 57.824,21 -4.088
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’a Bu Hava Alanı Küçük Geliyor

Son Güncelleme :

03 Kasım 2016 - 6:34

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’a Bu Hava Alanı Küçük Geliyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Akpınar, Kahramanmaraş’ın önemli sorunlarından biri olan hava alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akpınar, parti binasında yaptığı açıklamada bir milyon nüfusu aşkın şehrin bu hava alanını hak etmediğini söyleyerek, Kahramanmaraş’tan daha küçük konumda olan Şırnak-Hakkâri-Kars-Iğdır gibi şehirlerin bile daha iyi bir hava alanına sahip olduğunu kaydetti.

Akpınar, “Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Türk hava yolları Terminal binası apron ve pist durumu göz önüne alındığında yolcu hava alanımı yoksa Çukurova bölgesi pamuk ve tarım arazilerinin ilaçlamasında kullandığı pır pır tabir edilen uçakların inip kalktığı hava alanımı olduğunu kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz” dedi.

‘ÇALIŞTAY KARARLARI UYGULANMADI’

Dönemin Ulaştırma Bakanı, şimdiki Başbakan Binali Yıldırım döneminde Kahramanmaraş’ta yapılan ulaşım çalıştayı kararlarının uygulanmadığını ifade eden Akpınar, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Kahramanmaraş ilimize hava alanı yapılmak istendiği dönemde bölgenin uygun olmadığını yapılacaksa birçok yerleşim yerinin merkezinde bulunan Narlı bölgesine yapılması gerektiği konusunda ikaz ve uyarılarımıza rağmen ”sebebini bilmediğimiz bir şekilde Erkenez bölgesine tabiri caizse şehirlerarası otobüs terminali yapımındaki zihniyetle yapıldı.

Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde ilimizde yapılan ulaşım konulu çalıştaylar da bu konularla ilgili alınan kararların uygulanmadığını görüyoruz. İlimiz Kahramanmaraş bir milyonu aşkın nüfusuyla bölgemizin büyük illerinden birisidir, Ülkemizin tekstil ihtiyacını karşılayan büyük kuruluşların olduğu bir yerdir aynı zamanda tarihi ve turistik bölgelerin merkezi konumundadır.

” ‘ILS CİHAZI NEDEN TAKILMAMAKTADIR?’

Hava alanında ulaşımı kolaylaştıran ILS cihazının hala neden takılmadığını sorgulayan Akpınar, şöyle konuştu: “Hava alanımız Çartır (uluslararası) Hava ulaşımına neden açılmamaktadır?, İniş ve kalkışlarda kolaylık sağlayan ILS cihazı neden takılmamaktadır?, Pist uzunluğu yeterli midir?,

Yolcu geliş ve gidişlerde kullanılan, güvenlik ve diğer ihtiyaçlarla ilgili binalar yeterli midir?, İlimizden daha küçük konumda olan Şırnak-Hakkari-Kars-Iğdır vs. gibi küçük ölçekli yolcu kapasitesi olan illerin hava alanları ile kıyaslandığında şehrimize uygun mudur?, Halen seyri sefer sayısı yeterli midir?,

Kış aylarında iniş ve kalkışların yapılıp yapılmadığı, yapılmıyorsa sebebinin ne olduğu, konularında yetkililerden bilgi bekliyoruz. Hava alanı terminal binası, inişe kalkışlarda yaşanan aksaklıklar, büyük uçakların iniş kalkış yapamamasının sebepleri, terminal binalarının büyütülmemesinin sebepleri, pist uzunluğunun uzatılamamasının sebepleri nelerdir?

Hava alanı yakınında bulunan ve bizce de bilinen bazı işletmelerin ruhsatsız olduğu yüksekliğinden dolayı görüşü etkilediği doğru mudur? Kahramanmaraş Hava Alanımızın genişletme ve geliştirmedeki engellerle bir ilgisi var mıdır?”

Haber: Emre Akkış

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.