DOLAR 32,5090 % -0.11
EURO 34,9468 % 0.27
GRAM ALTIN 2.438,87 % 0,65
ÇEYREK A. 3.987,56 % 0,65
BITCOIN 63.392,44 -2.746
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş Uygar Koleji’nde Geleneksel ürünler tanıtıldı!

Son Güncelleme :

23 Mart 2022 - 9:32

/ kez okundu.
Kahramanmaraş Uygar Koleji’nde Geleneksel ürünler tanıtıldı!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Uygar Koleji tarafından düzenlenen “Kültürel Değerlerimiz’’ etkinliğinde Kahramanmaraş’ın değerleri öğrenciler tarafından protokol üyelerine tanıtıldı, etkinlik açılışına ise Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, KSÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan ve veliler katıldı!

Sahnede tecrübelerini öğrencilere aktaran İl Kültür Turizm Müdürü Küçükdağlı ise: ‘’Değerli meslektaşlarım ve sevgili gençler bu anlamlı günde sizinle olmaktan çok mutluluk duyuyorum, okulunuzun adını taşıyan Uygar bir vatandaş olmanız için medeniyeti iyi bilmeniz, medeniyetlerin başlangıcı olan kültürü ise çok iyi bilmeniz gerekir, Kültür insan hayatında yaşanan her şeydir, dijital bilginin kaynağı ise kitaplardır…’’ diyerek sözlerine devam etti!

Kolejin içerisinde kurulan stant’ta Kahramanmaraş’a özgü geleneksel hat, dokuma ve el işlerini ve bakır, ve eski eşyalar sergilendi.
Sahneyi Ksü İktisat Fakültesi Dekanı Prof. DR. Mustafa Taşlıyan Mihriban türküsü eşliğinde saz çalarak hünerlerini sergiledi. Daha sonra veliler ise öğrenciler tarafından hazırlanan Zeybek, harmandalı ve çeşitli sahne gösterilerini sürdürdü!

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi; ‘’ Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu…
Geçmişten günümüze bizi var eden kültürel değerlerimizi yaşatmak adına öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Ebru sanatı ve Osmanlı’dan kalan eserlerle açmış olduğumuz sergimizi yöresel oyun gösterilerimizle taçlandırdık… Uygar Koleji olarak amacımız geçmişini bilen geleceğine yön veren bireyler yetiştirmek…Bizimle beraber bu kültürel yolculuğa eşlik eden değerli misafirlerimiz İl kültür müdürü Seydihan Küçükdağlı,KSÜ İktisat fakültesi dekanı Prof Dr.Mustafa Taşlıyan,KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyesi Doç.Dr. Burak Telli’ye ve Sosyal bilgiler zümremize çok kıymetli Veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz…’’ Dendi!

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.