DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş ülke ekonomisinde eşsiz bir yere sahip

Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 10:42

/ kez okundu.
Kahramanmaraş ülke ekonomisinde eşsiz bir yere sahip
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

KMTSO Başkanı Serdar Zabun: “Kahramanmaraş, ülkemiz ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahiptir. Gerek yatırımcı ruhu, gerek milli duruşu; edebiyat ve şiire olan yatkınlığı ile sanatçı ruhu onu eşsizleştirmektedir” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 42’inci olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Diyarbakır, Tunceli, Bingöl ve en son Adana’da yaşanan yangın faciasında yaşamını yitiren öğrencilere ve Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyen Başkan Zabun, terörün asla ve asla kazanamayacağını belirtti.

Sektör analizinin yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Serdar Zabun, Türkiye ekonomisine Kahramanmaraş’ın büyük katkı sağladığını söyledi. 80’li yıllardan sonra ekonomiye yön veren Kahramanmaraş’ın birçok sektörde lider konumda olduğuna değinen Zabun: “Ekonomide birçok sektörde lider konumuyla el attığı her sektörde en üst düzeyde başarı sağlamayı kendisine şiar edinmiştir. tekstilden metale, gıdadan enerjiye yapılan her yatırım yeni bir başlangıç ve geleceğin inşasına atılan bir temel niteliğindedir “ dedi.

EKONOMİK BAŞARI

Kahramanmaraş ekonomisinin sürekli ürettiğine dikkat çeken Zabun şöyle konuştu: “Meclis toplantımızın ana gündemini belirlerken Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak fikirleri tartışmak ve bunların somutlaştırılarak hayata geçirilmesi için odamızın ileri dönem stratejilerini belirlemeyi hedefledik. Ülkemizin makro hedeflerine ulaşmasında, şehrimizin daha güçlü bir kentsel ve toplumsal bir yapıya kavuşmasında hiç şüphesiz ki, biz iş dünyasına çok önemli ödevler düşmektedir”

TÜRKİYE BUNLARI AŞACAK

Zabun şöyle konuştu: “Kasım ayı çalışmalarına geçmeden önce, geçtiğimiz günlerde

Diyarbakır, Tunceli, Bingöl’de meydana gelen terör olaylarında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. bizler inanıyoruz ki, büyük ve güçlü Türkiye bu sıkıntılı günleri de geride bırakacak ve aydınlığa kavuşacaktır.

OKUL PROJESİ

TOBB, odamız ve ticaret borsası üçlü protokolü ile Kahramanmaraş‘a yaptırılan 24 derslikli fen lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli yurdun açılış törenini gerçekleştirdik. 15 milyon lira bütçe ile gerçekleştirilen bu okulda 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 150 öğrenci eğitim görmekte ve tam donanımlı laboratuvarlarda geleceğin bilim insanları yetişmektedir.

TOBB-körfez işbirliği konseyi odaları federasyonu organizasyonu ile körfez işbirliği konseyi 2. iş ve yatırım forumuna 250 Türk iş adamı ile katılarak körfez yatırımcıları ile bir araya geldik. Mado’nun Bahreyn şubesinin de açılışını gerçekleştirdik.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin güvenç ile bir araya gelerek ilimizin önemli meselelerini ele aldık. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci ile bir araya gelerek Kahramanmaraş ekonomisinin son durumu, üniversitenin akademik çalışmaları ve üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına görüş alış verişi yaptık. Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarından satın alınan yaklaşık 1000 adet kitap satın alınarak öğrencilerimize ulaştırılmak üzere milli eğitime bağlı okullara dağıtılmıştır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin her yıl düzenlediği giyim yardımı kapsamında bin adet bot ve bin adet

kaban ihtiyaç sahibi öğrencilerimize sunulmak üzere milli eğitime bağlı okullarımıza dağıtılmıştır.

ÇED YÖNETMELİĞİ

Çevre ve şehircilik bakanlığınca ÇED yönetmeliğinde yapılacak değişiklik kapsamında bir rapor sunularak ÇED süreçlerinde yaşanan yürütmeyi durdurma davalarından yetki sahibi çevre danışmanlarından kaynaklanan sıkıntılara kadar işletmelerimizin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alınmıştır.

OSB ve HES ÇALIŞMALARI

Orman ve su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Kahramanmaraş programları kapsamında bir rapor hazırlanarak, vasfını kaybetmiş orman arazilerinin OSB’lere açılması, HES projelerinde yaşanan sorunlar ve ilimiz ve ülkemiz tarım sektörü bakımından önemi bulunan makro projelerin hızlandırılması konularına yer verilmiştir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin, şehrimizin tüm ilçelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sorunlarına çare

olmak adına yürüttüğü sosyal yardım faaliyetlerine iş dünyası olarak katkı sağlayarak zor durumda olan insanlarımıza sahip çıkmak ve şehrimizin daha güçlü bir toplumsal yapıya kavuşmasında etkin rol oynamak adına üyelerimize bir çağrı mektubu gönderilmiştir.

NEFES KREDİSİ

Ülkemiz ekonomisinde önemli yere sahip olan KOBİ’lerimizin finansmana erişiminin güçlendirilmesi amacıyla TOBB tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ‘nefes kredisi’ kampanyası kapsamında, ilgili bakanlıktan gerekli izinlerin alınması ile birlikte 500.000tl katkı ile projeye katılım sağlanmasına karar verilmiştir.

KASIM-ARALIK DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI

30 kasım 2016 çarşamba günü satış, ikna teknikleri ve beden dili,

14-15 aralık 2016 çarşamba-perşembe günleri ab fonları ve ar-ge inovasyon destekleri

7-8 aralık 2016 çarşamba-perşembe günleri inovasyon eğitimi

21 aralık 2016 çarşamba günü pazarlama yönetimi ve markalaşma

konulu eğitim programları planlanmıştır. Tüm üyelerimizi ve görevlendirecekleri çalışanlarını bu programlara davet ediyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3640

SATIŞ

32,3724

FARK

% 0.16
Dolar EURO

ALIŞ

34,9284

SATIŞ

34,9785

FARK

% -0.32
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,9096

SATIŞ

40,9584

FARK

% 0.16
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8485

SATIŞ

35,8737

FARK

% 0.08
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8742

SATIŞ

23,8892

FARK

% 0.09
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.718,87

SATIŞ

3.802,30

FARK

% 0,22
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.324,29

SATIŞ

2.325,56

FARK

% 0,22
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.277.631

DEĞİŞİM

0.436

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER