DOLAR 32,5759 % 0.1
EURO 35,0353 % 0.52
GRAM ALTIN 2.435,25 % 0,50
ÇEYREK A. 3.981,63 % 0,50
BITCOIN 64.092,56 -3.828
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNA DUYURU

Son Güncelleme :

11 Ekim 2017 - 15:21

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNA DUYURU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini 2023 ve 2071 hedeflerine taşımak amacıyla, 2014 Aralık ayında başladığımız ve üçüncü senesini dolduracağımız görevimizde, akademik, sosyal, kültürel, fiziki ve teknolojik gelişmelerle üniversitemiz kurumsallaşma yolunda büyük ilerlemeler sağlamıştır. Bu süreçte kuruma, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için devletimizin ve şehrimizin tüm kurumları ve yardımsever insanlarının katkılarıyla birçok çalışma ve projeye başlanmış,tamamlanmış ve devam etmektedir.

Üniversitemizin hızla büyüyerek 42.000 öğrenci ve 274 program sayısına ulaşmasıyla, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sportif ve akademik ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak 500’e yakın konferans, kurs, söyleşi, sempozyum, panel, seminer, kongre, çalıştay, sergi, konser gibi akademik ve sosyal faaliyetler yapılmış olup, ilk defa şehrimizde “Kahramanmaraş Ansiklopedisi” hazırlanarak 1. Cildi yayınlanmıştır. Yine Avşar yerleşkesi içerisinde 15.000 m2 açık ve kapalı spor sahaları tamamlanmış, 2500 m2 ikinci bir çarşı inşaatı ile 2500 kişilik cami ve 28.000 m2 kütüphane ve kongre merkezi ise tamamlanma aşamasındadır. Yarı olimpik yüzme havuzu, morfoloji binası ve Teknokent’in ise inşaatına başlanılmıştır.

Üniversitemizde, Hukuk ve Veteriner Fakülteleri ile Adalet Yüksekokulu açılış kararları YÖK onayına sunulmuş ve yeni açılan programların ihtiyacını karşılamak üzere Pazarcık Meslek Yüksekokulu, Türkoğlu Meslek Yüksekokulu inşaatları tamamlanmış, tamamıyla Arapça İlahiyat eğitimi Türkoğlu’nda başlamış ve Türkoğlu Arapça İlahiyat binası tamamlanma aşamasına gelmiştir. Türkoğlu’nda faaliyete geçen Meslek Yüksekokulu ve Arapça İlahiyat binalarının yapımı, Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve yerel sivil toplum kuruluşlarının pozitif yaklaşım ve destekleriyle gerçekleştirilmiştir. Bu dönemde, Arapça İlahiyat, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Afşin Hemşirelik, Adalet, Lojistik, Sosyal Hizmet gibi birçok alanda 50 yeni program açılmış ve 25 programa da ilk defa öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. KPSS sınavlarında Türkiye birinciliği, üçüncülüğü ve dördüncülükleri elde edilmiş, sportif alanda ise Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanılmış ve ilk defa üniversitemizden olimpiyatlara sporcu gönderilmiştir.

Bu bağlamda günlük ortalama 5000 kişinin ihtiyacına çözüm olabilecek tıp fakültesi yanındaki çarşı projesinin ilk ihalesine 2012 yılında çıkılmış ama sonuçlandırılamamış ve 2015 yılında sözleşmesi imzalanarak temeli atılmıştır. Projede sözleşme ve mevzuat hükümlerine uygun olarak işlem tesis edilmiş sözleşmeye aykırılık görülen hususlarda ise yasal işlem başlatılmıştır. Yine 100.000 m2 kapalı alana sahip Tıp Fakültesi Hastanesi’nin aylık elektrik giderini azaltabilmek üzere kurulan ve çalıştırılan trijenerasyon sistemi ile hastanemiz kendi elektriğini üretmeye başlamış ve aynı zamanda soğutma ve ısıtma işlemelerini yaparak faturalarda büyük tasarruf sağlanmıştır.

Üniversitemiz, FETÖ ile mücadeleye 15 Temmuz öncesi başlamış, ilk olarak FETÖ bağlantılı dernekle yapılan projedeki usulsüzlüğüortaya çıkartıp savcılığa vermiş ve işbirliği içerisindeki personele işlem başlatılarak ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları sağlanmıştır. Ülkemiz ve devletimize karşı yapılan 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine üniversitemiz, ilk karşı duran kurumlardan biri olmuş ve valilik önünde senato bildirisini okuyarak FETÖ ile mücadelede en önde olan kurumlardan biri olmuştur. Bu mücadelemize devletin üst mercileri de şahit olmuşlardır.

Akademisyenlerimizin bilimsel çalışmaları, projeleri her zaman desteklenmiş ve önceki yıllara oranla Bilimsel Araştırma Projelerine çok daha fazla katkı verilmiştir. Üniversitemiz akademik çalışma yapmak isteyen, başarılı her akademisyenin çalışmalarını desteklemektedir. Üniversiteden FETÖ nedeniyle ilişiği kesilen personel olmuştur ve yerlerine de yeni akademisyenler alınarak ihtiyaçlar giderilmiştir. Ayrıca kendi isteği ile ayrılan personel de olmuş ama ayrılanların yerine çok daha fazlasıyla akademisyen alınmıştır.

Tüm rektörlük seçimlerinin bir numaralı gündemini oluşturan, akademisyenlerin sürekli yenilenmesini talep ettiği, gelişen ve değişen teknolojiye ayak uyduramayan eski öğrenci otomasyon sistemi yenilenerek kullanımda büyük rahatlık sağlayan ve toplam 73 üniversite tarafından kullanılan gelişmiş ve kurumsal bir otomasyon sistemine geçilmiştir. Aynı şekilde kamu kaynaklarının etkin ve verimliliğini artıran, zaman ve kağıt tasarrufu sağlayan, işlemleri hızlandırarak bürokrasiyi azaltmaya yardımcı olan elektronik belge yönetimi sistemi kullanılmaya başlanmıştır.

Üniversitemizdeki tüm çalışmalar ve işlemler YÖK ve Sayıştay denetçileri tarafından yıllık olarak denetlenmektedir. 2017 yılı denetiminde de Sayıştay tarafından üniversitemize “olumlu” rapor verilmiş ve sorguya giren işlem olmamıştır. Ayrıca, Üniversitemizde yapılan her türlü uygulamaların kanuni denetimi Rektörlüğümüz tarafından yapılmakta olup, kanunlara aykırı her türlü olayla ilgili hukuki süreç başlatılarak, takibi yapılmakta ve hiçbir olayın üzeri örtülmemektedir. Önceki dönemde 2013 yılı başlarında ortaya çıkan Göksun MYO yurdu ile ilgili hususta, 2014 Kasımında göreve geldikten sonra soruşturma başlatılmış ve ilgililer FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilmiştir.

Sahte haber siteleri kurarak yada yalan yanlış haber üreterek “çamur at izi kalsın” mantığı ile hareket edenler, kişisel çıkar ve husumetleri nedeniyle kurumumuza yönelik saldırılarda ve iftiralarda bulunmaktadırlar. Yerel basında ve korsan internet sitelerinde sahte ve eski tarihli evraklarla yanlı ve iftira içerikli haberler, fotoshop’lu resimler kullanılarak kurumumuza yönelikalgı yönetimi ve gündem oluşturmaya çalışmaktadırlar. Hatta doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi üzerinden, söylenmesi akıl ve mantık dışı bir ifadenin kendi hayal dünyalarında üretilerek, itibarsızlaştırma gayretine girilmektedir. İlkeli ve doğru habercilikle bağdaşmayan, yan yana konulduğunda bile kendi kendini çürüten haberler maalesef dürüst haberciliğe leke sürmektedir. Kurumumuza yönelik yapılan tüm iftira ve yalan haberlerle ilgili yasal işlemler başlatılacaktır. Bu süreçte ilkeli, dürüst, memleket sever Kahramanmaraşlıları kendi gözbebekleri olan, çeyrek asırlık üniversitelerine, üniversitemize sahip çıkmaya, yalan ve yanlış bilgilerle, iftiralarla kurumun yıpratılmasına müsaade etmemelerini arzu ediyoruz.

Biz doğru olan yolda yürümeye devam edip güzel Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmeye ve “Cenab-ı Allah doğruların yardımcısı olsun” demeye de devam edeceğiz. Zaman zaman Reisimizin de dile getirdiği gibi hesabını verebileceğimiz icraatları kamu menfaati icabı risk alarak yolumuza devam edip, üniversitemizin gelişimini elbirliği ile bir an önce tamamlamak ve geleceğe hazırlamak istiyoruz.

“Kader gayrete aşıktır” diyerek, kamuoyunun takdirine saygıyla duyurulur.

 

PROF. DR. DURMUŞ DEVECİ

KSÜ REKTÖRÜ

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.