DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı

Son Güncelleme :

24 Şubat 2016 - 6:43

/ kez okundu.
Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Şırnak’ın İdil ilçesi Yenimahalle’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Kalfe (22) Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Cavuş Mustafa Kalfe’nin cenazesi önce uçakla Malatya’ya oradan da karayolu ile Afşin’e getirildi. AfşinUlu camiinde yapılan törende oğlunun askeri parkesini giyerek metanetini koruyan şehit babası Ali Kalfe, başını oğlunun tabutuna koyup helallik istedi. Helalliğin ardından “Ağlamayacağım. Bugün şerefsizleri sevindirmeyeceğim.” dedi. Şehit Mustafa Kalfe’nin silah arkadaşları baba Ali Kalfe’nin yanına gelerek teselli etti. Annesi Songül Kıraç da ağıtlar yakarak PKK’ya lanet okuyup “Diğer çocuklarım vatana feda olsun.” dedi.

Afşin Ulu camiinde kılınan cenaze namazına çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi katıldı. Cenazeye katılanlar bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kortej eşliğinde cami avlusundan çıkarılan şehit cenazesini omuzlayan halk hep bir ağızdan “Şehidim hakkımız sana helal olsun” dedi. Omuzlarda bir süre taşınan şehit cenazesi daha sonra araca konularak Afşin Alparslan mahallesi Koyuntaş aile kabristanlığında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Kalfe’nin Ağustos ayında İzmir Foça’da eğitiminin ardından Şırnak’ta göreve başladığı belirtildi. Şehit Mustafa Kalfe’nin bir kız ve 3 erkek kardeşi olduğu, Ağabeyi Osman Kalfe’nin vatani görevinde bulunduğu belirtildi.

Afşin Ulu camiinde kılınan cenaze namazına Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, MilletvekilleriFahrettin Oğuz Tor, İlker Çitil, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Fatih Güven, daire amirleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.