DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR’DEN İŞGÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI

Son Güncelleme :

16 Nisan 2016 - 16:26

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR’DEN İŞGÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonu ile 30 büyükşehir belediyesinin katılımı ile 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı devam ediyor.

Clarion Otel’de gerçekleştirilen 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında belediyeler arası bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak üzere 30 büyükşehir belediyesinin genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, üniversite akademisyenleri ile İsveç Ulusal İş Hayatı Enstitüsü Uzmanı Bosse Johansson’un katılımı ile İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ‘Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı çalıştayında; İş Sağlığı ve Güvenliğinde İsveç Modeli, İtfaiye Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği, Çalışmalarda Pratik Bilgiler, Bakım, Onarım Standartlarına göre İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim modülleri ele alınıyor.

Çalıştay 1. Gün

14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 14.30’da başlayan çalıştayda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Tümer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Abdurrahman İnce’nin oturum başkanlıklarında Eğitim Modül Grupları Toplantısı gerçekleştirildi.

Aynı gün Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Müdürü Fikret Gültekin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel’in oturum başkanlığında proje çalışma grup toplantıları gerçekleştirildi.

Çalıştay 2. Gün

Çalıştayın ikinci gününde Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Sütçü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya’nın oturum başkanlığında Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı konusu ele alınırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden İş Güvenliği Uzmanı Salim Övüç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden İş Güvenliği Uzmanı Tülin Aktaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Sorumlusu Ayşe Kazlı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Sorumlusu Orhan Coşkun, İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımında bulundular.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız başkanlığında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan; Bakım Onarım Standartlarına Göre İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirmeleri ve Pratik Bilgiler konusu işlendi.

Çalıştayın açılış konuşmaları ve teşekkür belgelerinin takdimi bölümünde ise program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmalarına geçilmeden önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanım filmi ile Kahramanmaraş’ın tanıtımı yapıldı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Eğitim Modülleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esin Tümer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından Teşekkür Belgesi takdimine geçildi ve çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen Düzenleme Kurulu Üyelerine birer Teşekkür Belgesi takdim ederek topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

Açılış programının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Abdurrahman İnce; İtfaiye Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmalarında Pratik Bilgiler konusunu ele alarak katılımcıları bilgilendirdi.

Çalıştay 3. Gün

Çalıştayın üçüncü gününde Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Tümer başkanlığında İsveç Ulusal İş Hayatı Enstitüsü Uppsala Üniversitesi, Uppsala Üniversite Hastanesi Çalışma ve Çevre Sağlığı Bölümünden Bosse Johansson İş sağlığı ve Güvenliğinde İsveç Modeli’ni anlattı.

Çalıştayda; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Emel Kıraç ve Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Esen başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanları Hazal Özlem Ersan Eruş; ‘İş sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Modülü’,   Semih Kumaş; ‘Risk Değerlendirme Grubu Eğitimleri Modülü’ ile İşyeri Hekimi Dr. M. Metin Konukoğlu; ‘İşe Dönüş, Oryantasyon Eğitimleri Modülü’ konularında bilgilendirme yapacaklar.

Öğleden sonraki bölümde ise Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Marsu Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serpil Erener başkanlığında; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Didem Hacımustafaoğlu; ‘Çalışan Temsilcisi Eğitim Modülü’,İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü İş sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Hatice Önlen; ‘Üst Yönetici Eğitim Modülü’, Ordu Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Aydın; ‘İSG Kurul Üyeleri Eğitimleri Modülü’ konularında bilgilendirme yapacaklar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Gezisi düzenlenmesinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fetih Yanardağ ve İstanbul Üniversitesi İETT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakalrı ve Eğitim Daire Başkanı Haşim Karakoç başkanlığında; Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun; ‘OSKİ İSG Çalışmaları’, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serpil Karadağ; ‘TESKİ İSG Çalışmaları’, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Sivil Savunma Müdürü Zeki Tepe; ‘İZSU İSG Çalışmaları’, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Tansel Koralay; ‘MSUKİ İSG Çalışmaları’ hakkında bilgilendirme de bulunacaklar.

Çalıştay 4. Gün

Çalıştayın dördüncü gününde ise Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder başkanlığında;  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanlarından Numan Elmas; ‘Destek Elemanları Eğitim Modülü’, Halil Tam; ‘Özel Grupların Eğitim Modülü’, İsmail Macit Zeki; ‘Diğer Eğitimler Modülü’ ve Barış Kuzucu; ‘Müdürlüklere Göre Eğitim Modülü’ konularında bilgilendirme yapacaklar.

Çalıştayın sonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Nazmi Öztürk ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş başkanlığında Değerlendirme ve Öneriler sunulacak.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.