DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,64 % 0,00
ÇEYREK A. 3.723,94 % 0,00
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR

Son Güncelleme :

05 Ekim 2016 - 7:29

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” Projesiyle, kentteki bütün dersliklere kitap setleri ulaştırılacak. Başkan Mahçiçek, “Ülkemizin fikir ve düşünce hayatına yön veren nesiller yetişmesini istiyoruz” dedi.

04/10/2016

Onikişubat Belediyesi, yarınlarımız olan gençlere yatırımlarını sürdürüyor. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin ikincisi başlıyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un imzaladığı protokol ile bu yıl da binlerce dersliğe okuma setleri ulaştırılacak.

Geçen yıl 39 bin kitabı öğrencilere ulaştıran ve 300 bin okuma gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, bu yıl da belirlenecek kitapları okuyup, düzenlenecek yarışmaya katılan öğrencilerden, dereceye girenleri ödüllendirecek. Projenin protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, insan odaklı projeler üretmeye ve eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi

İlçenin her noktasını bilgi ve kültür evleri ile donattıklarını anımsatan Başkan Mahçiçek, buraların ilim yuvaları olacağını kaydetti. Kent merkezinde de 2 adet Gençlik Merkezi’nin kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Mahçiçek, “Bu evlerde Milli eğitim müdürlüğü ve halk eğitim merkezi ortaklığında çocuklarımıza bir yandan usul, adap öğreteceğiz. Bir yandan da özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarını TEOG sınavlarına ve üniversite sınavlarına hazırlayacağız. Dershaneye gidemeyen öğrencilerimizin o açığını kapatmaya çalışacağız” dedi.

Kahramanmaraş’ın şair ve yazarlarla anılan bir kent olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, hayata geçirilen bu projenin de bu tabloyu devam ettirmeyi amaçladığını vurguladı. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“İşte bugün ki çalışmamızda insan odaklı çalışmalarımızın bir tanesi.. Kahramanmaraş düşünce planında, fikir planında Türkiye’nin önde gelen memleketlerinden bir tanesidir. Bunu devam ettirmemiz de anca çocuklarımızı okutarak ve yazmaya alıştırarak mümkün. Bugün protokolünü imzalayacağımız projeyle de tekrar çocuklarımızı okumaya ve okuduklarını ne derece anladıklarına dayalı bir projemiz var. Bu ölçmenin sonunda birer ödül vereceğiz.

Kuru binalar yapmanın bir manası yok esas olan içini doldurmamız. Onun için bu çalışmalar şart. Bilgi ve kültür alanında öne çıkma amaçlı çalışmalar yapmak lazım. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum bu bağlamda geçen sene olduğu

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.