DOLAR 32,5900 % 0.34
EURO 34,8687 % 0.36
GRAM ALTIN 2.507,65 % 0,93
ÇEYREK A. 4.100,00 % 0,93
BITCOIN 2.125.544 1.805
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş Barosu’ndan Büyük Başarı

Son Güncelleme :

17 Ekim 2019 - 7:19

/ kez okundu.
Kahramanmaraş Barosu’ndan Büyük Başarı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye Barolar Birliği tarafından ülke genelinde düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması’nda Kahramanmaraş Barosu, Türkiye ikincisi oldu.

Yarışması’nın ilk aşamasında Akdeniz Bölgesi birincisi, ikinci aşamasında ise Türkiye ikincisi olup kenti başarıyla temsil eden Kahramanmaraş Barosuna kayıtlı avukatlara Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, ödüllerini takdim ederek tek tek tebrik etti. “Büyük başarı gösterdik” Programda konuşan Gül şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması, bu yıl altıncı kez yapılmıştır. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hâkim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temellerinin atılması amaçlanmaktadır.

İki aşamalı olarak yapılan yarışmanın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri, 54 Baronun katılımıyla 15-16 Haziran 2019 Tarihlerinde, Ankara’daki sekiz ayrı mekânda, eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Baromuz Akdeniz Bölgesi Elemelerinde; Osmaniye, Adana, Hatay, Mersin, Isparta ve Antalya Barolarının olduğu grupta yapılan yarışmalar neticesinde Akdeniz Bölgesi Birinciliğini elde etmiştir. Bu yıl Türkiye Barolar Birliği önceki Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Kurucu Başkanı Av.Berra Besler’in onuruna düzenlenen yarışmanın nalinde; İstanbul Barosu, Kahramanmaraş Barosu, Çorum Barosu, Ordu Barosu, Malatya Barosu, Afyonkarahisar Barosu ve Eskişehir Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar nallerde yarışmıştır. Yarışmada birinciliği Ordu Barosu stajyer avukatları alırken, Kahramanmaraş Barosu İkinci, İstanbul Barosu üçüncü olmuştur.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.