DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANLIK UNVANINI GURURLA TAŞIYORUZ

Son Güncelleme :

07 Şubat 2021 - 13:01

/ kez okundu.
KAHRAMANLIK UNVANINI GURURLA TAŞIYORUZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, TBMM tarafından Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, bu topraklarda yaşayan her bir bireyin Kahramanlık unvanını gururla göğsünde taşıdığını söyledi.

Ortaya koyduğu milli mücadeleyle kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen Maraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 7 Şubat 1973’te Kahramanlık unvanı verilmişti. Kahramanlık unvanının verilişinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehrin bu unvanı layıkıyla taşıdığını hatırlattı. Milli mücadelede düşmana diz çöktüren ataları gibi devletinin ve milletinin bekası için her türlü kahramanlığı göze alan bir şehir olduklarını hatırlatan Başkan Okay, mesajında şunları söyledi: “Düzenli bir orduya karşı örgütlenen bir avuç inanmış insanın zaferi olan 12 Şubat Kurtuluş mücadelesi, aynı zamanda bir milletin umudu olmuştur. Buradan yükselen milli mücadele ruhu, tüm vatanı sarmış ve kurtuluş savaşı başlamıştır. Bu büyük zaferin ardından şehrimiz hem istiklal madalyasıyla, hem de kahramanlık unvanıyla ödüllendirilmiştir. Bu madalyayı ve unvanı bu şehirde yaşayan her bir vatan evladı gururla göğsünde taşımaktadır. Kurtuluş mücadelesi ruhunu yeniden hatırladığımız bu günlerde kahramanlık unvanının veriliş yıl dönümünü de idrak ediyoruz. Ne mutlu ki atalarımız bizlere böyle büyük bir gurur yaşatmıştır. Bizlerde onlardan aldığımız bu gururu gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Ben bizlere bu gururu yaşatan tüm milli mücadele şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.