DOLAR 32,4618 % 0.02
EURO 34,8141 % 0.13
GRAM ALTIN 2.479,36 % 0,69
ÇEYREK A. 4.053,75 % 0,69
BITCOIN 2.019.963 -3.908
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kadın Kolları’ndan Türkmenlere Gönül Köprüsü

Son Güncelleme :

24 Şubat 2015 - 16:12

/ kez okundu.
Kadın Kolları’ndan Türkmenlere Gönül Köprüsü
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan Kadın Kolları Teşkilatı tarafından, Irak’ın Kerkükkentinde yaşayan Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kerkük’teki Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası ile ilgili olarak konuşan MHPElbistan Kadın Kolları Başkanı Meral Bostancı, “Türkmen kardeşlerimizin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermemiz imkansızdır” diye konuştu.

Kerkük’te yaşayan Türkmenlere yardım kampanyası için MHP Elbistan İlçe Teşkilatı’nda bir toplantı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda,İzmir Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve şehitler için Yasin-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Programın ilk konuşmasını yapan MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, Kerkük’te yaşayan soydaşlarımızın durumuna sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Kerkük, kimsenin umurunda olmadı. Dindaşımız ve soydaşımız kendi kaderine terk edildi. Belki Mısırlı Esra ve Suriyelilere sahip çıkıldığı kadar sahiplenilmediler ama biz ülkücüler olarak sonuna kadar onların yanında olacağız. Yüreğimiz Kerkük diye çarpıyor. Yeniden Ergenekon’dan çıkacak, kurt başlı sancağımızı Karabağ’a dikeceğiz. Yeniden küfrün boğazını Çanakkale’de sıkacak,Elbistan ovasında yere vuracağız. Kerkük sokaklarında Türk’ün türküsünü söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Demir, yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Milletvekili aday adaylarının konuşmasının ardından mikrofona davet edilen MHP Elbistankadın Kolları Başkanı Meral Bostancı da, yardımların gıda ve giyim eşyası şeklinde yapılacağını söyledi. Bostancı, “Oluşan ağır şartlara karşı soydaşlarımıza destek olmak, yaşadıkları acıları ve karşılaşılan olumsuzlukları biraz olsun bertaraf etmek, soydaşlık bilincinin gereğini yerine getirmek adına bir yardım kampanyası başlattık. Türk Milleti’nin de desteğiyle birlikte toplanacak olan yardımlar soydaşlarımıza ulaştırılacaktır” dedi.

Program, Kerkük ve Musul’da yaşayan Türkmenlerin içinde bulundukları zor koşulları ve yaşam mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.