DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kaçan Kurbanlık Boğa 56 Gün Sonra Yakalanarak Kesildi

Son Güncelleme :

19 Kasım 2015 - 7:46

/ kez okundu.
Kaçan Kurbanlık Boğa 56 Gün Sonra Yakalanarak Kesildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı’nda ormana kaçan boğa, 56 gün sonra avcıların yardımıyla yakalandı. Kesilen boğanın eti, vatandaşlara verildi.

ARİFE GÜNÜ KAÇTI

Afşin ilçesine bağlı Anzorey Mahallesi’nde yaşayan Hayrettin ve Fehmettin Akdağ’ınKurban Bayramı’nda kesmek için aldığı boğa, arife günü, sahiplerinin engelleme çabalarına rağmen ormanlık alana kaçtı. Boğa, yöre halkı ile Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin aramalarına karşın bulunamadı.

Orman işçilerinin ihbarı üzerine, yöre halkının avcıların desteğiyle yaptığı arama çalışmaları sonucu, boğa 56 gün sonra yakalandı. Sahipleri tarafından kesilen boğanın eti, vatandaşlara dağıtıldı.

ORMANDA UZUN SÜRE ARADILAR

Anzorey Mahallesi muhtarı Mahmut Alagöz, yaptığı açıklamada, boğanın Kurban Bayramı arifesinde kaçtığını söyledi. Boğayı arama çalışmalarına mahalle halkının da katıldığını ifade eden Alagöz, “Bölgemizin ormanlık olması nedeniyle durumuKahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdik. Onların verdiği talimatlar doğrultusunda ormanda uzun süre aradık ancak sonuç alamadık” dedi.

HAYVANIN ETİNİ DAĞITTILAR

İşçi ve vatandaşların, hayvanı birkaç kez ormanda gördüklerini ilettiğini anlatan Alagöz, “Bunun ardından avcı arkadaşlarla arama çalışmaları yaptık ve bulunduğu yere gittik.Avcılar boğayı ayaklarından vurdu. Zaman geçirmeden kurbana uygun şekilde kesimini yaptık. Köye getirdiğimiz boğayı, sahiplerine teslim ettik. Kurban sahipleri de hayvanı keserek etini dağıttı” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.