DOLAR 32,5895 % 0.28
EURO 34,7718 % 0.05
GRAM ALTIN 2.489,90 % 0,22
ÇEYREK A. 4.070,99 % 0,22
BITCOIN 2.076.063 3.493
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ’TA YGS DENEME SINAVI YAPILDI

Son Güncelleme :

01 Mart 2016 - 12:35

/ kez okundu.
K.MARAŞ’TA YGS DENEME SINAVI YAPILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen YGS Denem Sınavı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, sınav yapılan okulları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

_HMK1554

Başkanvekili Erantepli konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Bugün Kahramanmaraş il genelinde tüm lise ve dengi okullarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen YGS Deneme Sınavı yapılıyor.

_HMK1577

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç her fırsatta öğrencilerimizin ikinci velisiyim diyor. Bu ifadenin gereği olarak da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin ilgili daire başkanlarımız, şube müdürlerimiz, Kahramanmaraş’taki öğrencilerimizin eğitimine, kültürel faaliyetlerine, sanatsal ve sportif faaliyetlerine katkı sunmaya ve onları daha iyi noktaya getirmeye çalışıyor.

Bu gün de bu yıl ikincisini yaptığımız deneme sınavı tüm il genelinde uygulanıyor. Bu deneme sınavı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğümüz tarafından hazırlandı. Hazırlanan soru kitapçığı ÖSYM formatında hazırlandı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince kontrol edilerek tescillendi. Yine ÖSYM tarafından verilen kalemleri, silgi ve kalemtraşları da Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılandı.

_HMK1549

Burada bizim amacımız 12 gün sonra sınava girecek olan öğrencilerimize sınav heyecanını yaşatmak, bir acemilikleri varsa bunu atlatmak ve netlerini artırmak ve Kahramanmaraş’ın YGS Sınav sonuçlarında puanını artırmak bizim temel amacımız.

Bu sınavın sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından Çanakkale’ye götürülecektir.

_HMK1552

Çanakkale’nin Türkiye ve Kahramanmaraş için çok büyük bir önemi var. 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümüne denk gelen bu gezide biz istiyoruz ki Kahramanmaraşlı daha çok gencimiz Çanakkale’ye gitsin. 100 yıl önce aynı bugünlerde olduğu gibi yedi düvele karşı, bu vatan topraklarında ezan dinmesin, bayrak inmesin, vatan bölünmesin diye kendilerini feda eden 250 bin şehidimizin mücadele verdiği mekanları, hangi şartlarda ve ne şekilde mücadele ettiklerini canlı olarak görsünler diye Çanakkale’ye götürüyoruz.

Aynı şekilde ileriki tarihlerde yapılacak TEOG Sınavı için de buna benzer bir sınav düzenleyeceğiz. Bu sınav sonuçlarına göre de öğrencilerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Bu vatanın vatan olmasında ve vatan topraklarını canları pahasına 250 bin şehidimizin bu topraklar için can verdiğini ve tarih şuurunu oluşturmak adına Çanakkale’ye götüreceğiz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise yaptığı açıklamada: “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin destek ve katkılarıyla düzenlediğimiz YGS Deneme Sınavı’na il genelinde 15 bin 108 öğrenci katılıyor. Bu öğrenciler arasında 1440 öğrenci okuldan mezun, 13 bin 668 öğrenci son sınıf öğrencisi. 132 okul ve 756 derslikte yapılan bu sınavda 1600 öğretmenimiz görev yapıyor. Bu sınavın gerçekleşmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a diğer ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.