DOLAR 32,5933 % 0.35
EURO 34,8180 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,74 % 0,94
ÇEYREK A. 4.100,16 % 0,94
BITCOIN 2.125.026 3.466
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Yaşayan Göçmenler Vali Güvençer’i ziyaret etti

Son Güncelleme :

18 Aralık 2015 - 11:04

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Yaşayan Göçmenler Vali Güvençer’i ziyaret etti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta yaşayan Suriye, Afganistan, Irak ve Azerbaycan uyruklu çocuklar, Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Çocuklar,Vali Güvençer’e Türkiye’de yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Çeşitli nedenlerle ülkelerden Türkiye’ye gelen ve Kahramanmaraş’ta aileleriyle yaşamını sürdüren çocuklar, Vali Güvençer’i makamındaki ziyaret etti.

Güvençer, ziyarette yaptığı konuşmada, göç meselesinin insanlığın ve tarihin ortak meselesi olduğunu belirtti.

Göçün sadece insanların, milletlerin ve geleneklerin organize edeceği bir iş olmaktan çıktığına dikkat çeken Güvençer, “Doğrudan doğruya devletlerin kurumsal yapılarıyla el atması gereken ortak bir sorun haline geldi. Özellikle Suriyeli kardeşlerimizi Türkiye’de ağırlarken bu meselenin ağırlığını yakından hissediyoruz” dedi.

Türkiye’nin göçle ilgili kendi içinde teşkilatlanması ve yeni dünya düzenine hızla ayak uydurmasının kendisini gururlandırdığını aktaran Güvençer, Kahramanmaraş olarak devletin gücüyle üzerilerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Özellikle son yılların konjonktürel değişimlerin ve baskılarının zorladığı göç hareketlerinin bitmesini temenni eden Güvençer, insanların doğdukları, sahiplendikleri memleketlerde özgür olarak kardeşçe yaşayışlarının devam etmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Güvençer, “Bu bir özel gün, kutlama günü değil. Göç, göçmenlik kutlanacak bir hadisedeğil. Bu farkındalığın yaratılması için BM tarafından ilan edilmiş, tüm dünyada bugün özel programlarla hatırlanmaya çalışılan bir gün. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar hem kendilerini hatırlatmak hem sorunlarını bir kez daha bu vesileyle bize ifade etmek üzere buradalar” diye konuştu.

Türkiye’de yüksek lisans yapan Afganistanlı İbrani Sezeni de Türkiye’de geniş imkanlarda yaşamaktan duyduğu mutluluğu anlattı.

Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olduğunu kaydeden Sezeni, “Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği’nin yönetimindeyim. Bizi yanınıza kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bize hep yardımcı oldukları için Göç İdaremize de teşekkür ediyoruz. Türkiye’de yaşamaktan ve eğitim almaktan mutluyuz” diye konuştu.

Ziyarete, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Kahramanmaraş Göç İdaresi Müdürü Harun Demirkol, Suriye Liyakat Derneği üyeleri, yabancı öğrencilerin temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.