DOLAR 32,5907 % 0.3
EURO 34,7809 % 0.01
GRAM ALTIN 2.490,77 % 0,25
ÇEYREK A. 4.072,42 % 0,25
BITCOIN 2.073.357 3.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Sıcaklar Öldürüyor

Son Güncelleme :

04 Ağustos 2015 - 9:08

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Sıcaklar Öldürüyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havadan olumsuz etkilenen bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ölmeye başladı. Besiciler hayvanlarının ölmemesi için günde en az iki kez hortumlarla keçilerine ve ineklerine duş aldırıyor.

HORTUMLARLA DUŞ

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Taşlı Tarla mevkiinde besi hayvanlarının hava sıcaklıklarından olumsuz etkilendiğini kaydeden Beşenli Mahalle Muhtarı aynı zamanda besici Halil İbrahim Tahta, “Hayvanları sıcaktan korumak için hortumlarla öğle saatlerinde duş aldırıyoruz. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor. Havalar geçen yıla göre daha nemli. Sağlık ekiplerimiz de haftada bir gelip gerekli kontrollerini yapıyorlar. Biz de hayvanlarımızı korumak için bu yönetimi kullanıyoruz. Hatta dolaplarda hayvanlarımız için özel su hazırlıyoruz.” diye konuştu.

Sıcak havadan korumak için yine aynı yöntemi kullanan besici Şakir Çayır ise, “Bu yıl aşırı sıcak. Hayvanlarımız sıcaktan daha çok etkileniyor. Sıcaktan ölenler dahi oldu. Günde bir defa duş aldırıyoruz. Çünkü kara hayvanları yıkanmaya gelmez.” dedi.

Keçilerini hortumla yıkayan Şakir Çayır, hayvanlarını serinletmesinin ardından aynı soğuk su ile duş alarak, kendisini de çöl sıcaklarından korunduğunu söyledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.