DOLAR 32,5052 % 0.17
EURO 34,7814 % 0.14
GRAM ALTIN 2.491,49 % 1,19
ÇEYREK A. 4.073,59 % 1,19
BITCOIN 2.077.500 4.669
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ’TA ŞEHİDE SON GÖREV

Son Güncelleme :

04 Nisan 2016 - 6:28

/ kez okundu.
K.MARAŞ’TA ŞEHİDE SON GÖREV
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sürdürülen terör operasyonları sırasında şehit olan Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde binlerce vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçeye bağlı Fırat Mahallesi’nde gerçekleştirilen operasyon sırasında PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bina çöktü. Hain saldırıda 6 güvenlik görevlisi enkaz altına kalarak şehit düştü. Şehit olan 6 güvenlik görevlisinden biri olan 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı’nın cenazesi, Mardin’deki törenin ardından havayolu ile Malatya’ya, oradan da karayolu ile Elbistan’a getirildi. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı cenazesi, helallik alınması için Güneşli Mahallesi Hulusi Efendi Caddesi üzerindeki baba ocağına götürüldü. Şehidin cenazesini taşıyan aracın caddeye girişi sırasında acı ve hüzün doruğa çıktı. Şehidin ablası Pınar, “Benim kardeşim aslan gibiydi, aslan gibi şehit oldu” dedi. Tekbirlerle karşılanan cenaze, aileden helallik alınmasının ardından Gariplik Camii’ne getirildi. Baba Hüseyin Kargı ve kardeşleri, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu ve fotoğrafını öptü. Oğlunu teselli eden acılı baba HüseyinKargı, oğlunun ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu başında bekleyen silah arkadaşlarını işaret ederek, “Ağlama oğlum, bak 10 kardeşin daha karşında duruyor” dedi. Metanetini koruyan baba Kargı, “Ağlayıp şerefsizleri güldürmeyin” diyerek yakınlarını uyardı.

Şehidin silah arkadaşına sarılarak gözyaşı döken kardeşi Mikail Kargı, “Kardeşim şehit olduysa ben varım. Onun kaldığı yerden ben devam ederim” dedi. Şehit polisin silah arkadaşı, fularını şehidin kardeşinin boynuna bağladı. Şehidin eşi Gamze Kargı ise, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başından biran olsun ayrılmadı.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher ve Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sonrasında helallik alındı. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu tören mangası tarafından omuzlara alınmak istendiği sırada silah arkadaşları tabutu bırakmadı. Şehidin cenazesi, omuz omuza görev yaptığı arkadaşları tarafından defnedileceği yere kadar tekbirler ve dualarla taşındı.

Şehit cenazesi dolayısıyla birçok ev ve iş yeri Türk bayrakları ile donatılırken, törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde slogan atan vatandaşlar, şehidi defnedileceği mezarlığa kadar uğurladı. Şehit polis İsrafil Kargı, burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK PartiKahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş MilletvekiliFahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Kaymakam Vekili ve AfşinKaymakamı Ali Edip Budan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Gürün KaymakamıFatih Özdemir, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.