DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.maraş’ta Heyelan Korkuttu

Son Güncelleme :

11 Mart 2015 - 13:47

/ kez okundu.
K.maraş’ta Heyelan Korkuttu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’a bağlı Fatmalı Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, şiddetli yağmurdan yaşanan heyelan sonucu toprak kayması nedeniyle evlerinin göçme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylediler.

İl merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Fatmalı Mahallesi’nde etkili olan yağışlar, Şahin Bey Sokak üzerinde heyelana neden oldu.

Evlerin bahçe duvarı yıkıldığı ve mahallenin ana yolunu tamamen çökerten toprak kaymasıyla, mahalle halkı ulaşımda güçlük çekiyor.

Ortalama 150 kişinin yaşadığı mahallede yaşayan vatandaşlar, toprak kayması sonucu yıkılan ve ikiye bölünen sokakta karşıdan karşıya halat yardımıyla geçtiklerini söylediler.

Evinin yanında yaşanan toprak kayması sonucu korku içinde yaşadıklarını belirten Emine Kavun, “Burada heyelan oldu oğlum, gözünüzün önünde işte, gelip gidiyorlar baştan atıyorlar bizi. Bir sürü malımız var içeride, bizim yüreğimiz ağzımızda yatıyoruz, burada yine heyelan olur diye, böyle bu evlerde zor yatıyoruz, yollar da kapandı, bize yardım eden yok” dedi.

İkiye bölünen yol yüzünden hayvanlarına yem getiremediğini belirten Süleyman Kavun ise, yetkililerden yollarının tekrar yapılması isteyerek, “Burada böyle heyelan oldu, bizim yollarımız kapalı. Araçlarımız karşısında olduğu için evimizin önüne gelmiyor. Benim evimde besihane var, ben hayvanlara yem getiremiyorum, çaresiz durumdayız” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.