DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.913,92 -2.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Engeliler Haftası

Son Güncelleme :

11 Mayıs 2016 - 11:01

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Engeliler Haftası
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Engelliler Haftası” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Meydanı’nda yapılan etkinlikte, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı gösterisinin ardından Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu öğrencileri de mehter gösterisi yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çayda çıra oyunu oynandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, meydanda Engelliler Haftasını kutlamak için bir arada olduklarını,Kahramanmaraş olarak yakın tarihte vermiş oldukları şehitleri yad ettiklerini söyledi.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin engelli olduğunun tahmin edildiğini, Türkiye’de ise yüzde 12 engelli nüfusun varolduğunu, engelli aileler de dikkate alındığında yaklaşık 20 milyon insanın engelli veya engelli muhatabı gözüktüğünü söyleyen Çetinkaya, şunları kaydetti:

“Bu çok ciddi bir rakam, hakikaten engelli oranlarına baktığımız zaman da gerek görme engelli veya fiziksel engelli, yaklaşık yüzde 65 sonradan engelli olan insanları görüyoruz. Şunu söylemek istiyorum biz hepimiz engelli adayıyız, bu potansiyel var, gerek hastalıklardan, gerek trafik kazalarından veya sonradan gelişen bir takım sağlık sorunlarından dolayı hepimiz birer engelli adayıyız. Bu gerçeği hiçbir zaman göz ardı etmememiz gerekir dolayısıyla bunu bir empati vesilesi olarak da düşünmemiz lazım.”

Çetinkaya, kendi inanç sistemlerinde de engellilerin toplum içerisindeki varlıklarını kabullenme ve onlara gerekli ilgi ve alaka gösterme anlamında yükümlükleri olduğunu belirtti.

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş’ta bulunan engelli okulları ile rehabilitasyon merkezleri tarafından stantlar açıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.