DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Çar Çur Edilen Kaynaklar

Son Güncelleme :

14 Ağustos 2017 - 6:44

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Çar Çur Edilen Kaynaklar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta kayak merkezinin bulunduğu bölgede, 8 yıldır tabanında oluşan mil nedeniyle su tutmayan gölet rehabilite edilerek 206 bin lira harcanarak tekrardan su toplaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince ıslah çalışması yapılmıştı.

 

Islah edilen göl 12 Ağustos 1207 tarihine gelindiğinde kurudu. 50 bin küçükbaş havyanın su ihtiyacının giderileceğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kuruyan göl’le ilgili nasıl bir çalışma yürüteceği bölgede bulunan hayvancılar tarafından merakla bekleniyor.

Bölgede hayvancılık yapan halk susuz kalmış durumda, hayvanlarını sulayamadıklarını dile getiren yaylacılar ıslah çalışmalarının baştan sağma yapıldığı için suyun tabana çekildiğini ifade ettiler. Bir kısım hayvancıların ise göl’deki suyun çekilmesinden dolayı bölgeyi terk ettiklerini söylediler. Bölgede bulunan hayvancıların su ihtiyacını KASKİ karşılıyor. Kaski su tankerleriyle hayvancılara su taşıyor.

Susuz kalan Halk; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu’na Yedikuyular bölgesinde çalışmaların yürütüldüğü sırada bu ıslah çalışmalarının yeterli nitelikte olmayacağını ve bölgede yaşayan hayvancıların bu çalışmanın yetersiz olacağını ifade ettiklerini ve daha kalıcı bir şekilde kalın bir şekilde killeme yapılması gerektiğini söylediklerini ancak dikkate alınmadıklarını söylediler.

Cesur Haber Genel Yayın Yönetmeni Cihan Ahmet Cesur konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Cesur; Durumla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu’nu ziyaret ederek konuyula ilgili bilgi alış verişinde bulunacaktık ve ziyaretine gittiğimizde yerinde yoktu. Sonrasında telefon görüşmesi yaptık Sayın İl Müdürümüz Emiralioğlu, bilgi paylaşımlarımızı dikkate dahi almadı. Bitsin’de Görün dedi. Bende şimdi diyorumki sayın Emiralioğlu, bitti gördük ve neden insanların düşüncelerine saygı duyulmuyor her şeyin en iyisini ben bilirimle şekil a’dada görüldüğü gibi olmuyor dedi.

 

 

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, bulut, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, bulut, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, bulut, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: açık hava

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.