DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Altın ve Mücevherat Fuarı Açıldı

Son Güncelleme :

13 Mayıs 2016 - 15:50

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Altın ve Mücevherat Fuarı Açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta vitrinci esnafına yönelik düzenlenen Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı törenle ziyarete açıldı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, TürkiyeKuyumcular Birliği’nin kurulmasıyla parası olan herkesin kuyumculuk yapamayacağını söyledi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına Kahramanmaraş ValisiMustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, belediye başkanları, sivil toplum örgütü ile yurt genelindeki 130 işletmelerin temsilcileri katıldı.

‘PARASI OLAN KUYUMCU OLAMAYACAK’

Fuarın açılışında konuşan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, TürkiyeKuyumcular Birliği’nin kurulmasıyla parası olan herkesin kuyumculuk yapamayacağını ve kuyumcu mağazasının da standartlarının olacağını söyledi. İşler, Kuyumcular Birliği’nin kurulmasının meclisten geçmesiyle tüm kuyumcuların tek çatıda toplanacağını ve sektöre düzen geleceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Sektör olarak yaklaşık 30 yıldır bir hayalin peşinde koşuyoruz. Türkiye’deki tüm kuyumcuların aynı şemsiye altında yer aldığı bir birlikteliği kurmak istiyoruz. Birlikteliğin en kıymetli merkezlerinden biri olan bu fuar vesilesiyle söylemeliyim ki TürkiyeKuyumcular Birliği’nin kurulması konusunda tünelin ışığı artık görülmeye başladı. 30 yıllık hayalimiz artık gerçeğe dönüşüyor. Türkiye’deki kuyumcu odaları ve dernekleriyle yaklaşık bir yıldır konuştuğumuz ve tartıştığımız Türkiye Kuyumcuları Birliği yasa taslağına son şeklini veriyoruz. Bu taslak mecliste kabul edildiğinde sektörümüzü daha güzel ve aydınlık günler bekliyor. 45 bin kuyumcumuz tek yürek, tek ses olacak. Türk kuyumcuları, aynı birlik çatı altında bir araya getirecek olan düzenleme mesleğimize dirlik ve düzen getirecek. Tüm Türkiye’de tek ses olmuş ve güçlü yatırımı olacak bir yapı oluşacak. Birlik kurulduğunda özellikle bu günlerde çok ihtiyacımız olan sektörel yatırım ve reklam faaliyetlerine de daha çok kaynak aktarmış olacağız. Hali hazırda parası olan herkes artık kuyumcu olamayacak. Kuyumcu mağazası açmanın da artık standartları olacak. TürkiyeKuyumcular Birliği ve 81 ilin birlikte hareket ettiği ve aynı hedeflere doğru yürüdüğü güçlü bir lobiyi oluşturmuş olacağız.”

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz ise, Kahramanmaraş’ın kuyumculuk sektöründe Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını ifade ederek, “Kuyumculuk sektörünün ikinci sırasında bulunan Kahramanmaraş, 500 civarında kuyumcu atölyesi ve 120 civarında sarrafı olmak üzere 620 odamıza kayıtlı esnaf ve sanatkarı bulunmaktadır. Kuyumculuk yapan esnafıyla yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlanmaktadır. Azımsanmayacak rakamlarla üretim yapılmaktadır. Bu bağlamda sektörün, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkısı göz ardı edilmeyecek derecede büyüktür. Biz kuyumcuları bu potansiyelin farkında olarak çağa uygun modern tarzda üretim yapabileceğimiz radikal değişiklikler yaratmamız gerektiği düşüncesiyle bir takım icraatlar yapmaya başladık” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesini gezen protokol üyeleri, stantları gezerek altın ve mücevherleri inceledi. Yurt içinden 130 firmanın ürünlerinin sergilendiği fuarın 3 gün boyunca sadece vitrinci esnafının ziyaretine açık olduğu bildirildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.