DOLAR 32,5398 % 0.15
EURO 34,9172 % -0.2
GRAM ALTIN 2.434,64 % -0,06
ÇEYREK A. 3.980,64 % -0,06
BITCOIN 64.517,22 0.348
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta 49 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Son Güncelleme :

10 Mayıs 2016 - 15:30

/ kez okundu.
K.Maraş’ta 49 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi kapsamında Elbistan’da 49 ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet dağıtımı yapıldı.

Pınarbaşı Abdulhamithan Parkı’nda gerçekleştirilen törende bisikletlerine kavuşan çocukların sevinci, gözlerine yansıdı.

Sağlık Bakanlığı’nın, gençlerde obeziteyi azaltmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla Elbistan’a gönderdiği 49 bisiklet sahiplerine dağıtıldı. Geçtiğimiz günlerde teslim edilen 79 bisikletle Elbistan’a gönderilen bisiklet sayısı 128’e ulaştı.

Elbistan’da Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi’ kapsamında Abdulhamit Han Parkı’nda düzenlenen bisiklet dağıtımı törenine;Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Elbistan Belediye BaşkanıDurmuş Küçük, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Murat Küçük, Tapu Müdürü İsmail Atakan, KahramanmaraşBüyükşehir Belediyesi Elbistan Ek Hizmet Binası Müdürü Ali Mazhar Türk, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Tahsin Gökdal, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener,Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında okullarında Spor ve fiziki Faaliyet dersini seçen 49 ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet verildiğini kaydetti. Dr. Yener, “Bu projedeki amaç, çocuklar ve gençlerimizdeki fiziksel aktivite alışkanlığını yaygınlaştırmak ve geliştirmektir. Sağlık Bakanlığımız tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla hedef gruplar çocuklar ve okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ile temasa geçilerek İlkokullarda ve ortaokullarda spor ve fiziki etkinlikler seçmeli dersi içinde yer alan ‘bisiklet’ modülü dersini açan ve uygulayan okul listeleri temin edilmiştir” dedi.

Bisiklet alan çocuklara dikkatli kullanmaları tavsiyesinde bulunan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, “Bisikletleri geçen yıl dağıtmaya başladık. Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi kapsamında bu bisikletlere bineceksiniz. Daha önce de Elbistan’a 79 bisiklet dağıtmıştık. Binerken de kaza yaşamamaya dikkat edin, kurallara uyun” şeklinde konuştu.

Elbistan’da ikinci kez gerçekleştirilen bisiklet dağıtımında ilçe genelindeki ortaöğretim okullarındaki 1’er öğrenciye, Şehit Er Cum Potuk Yatılı Bölge Okulu’nda 10 öğrenciye ve Karaelbistan İlkokulu’nda da 5 olmak üzere toplam 49 öğrenciye bisiklet verildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.